close search results icon

Βουλευτής Ν. Υόρκης για πώληση F-16 στην Τουρκία: Να μην χρησιμοποιηθούν κατά συμμάχων στην Αν. Μεσόγειο

Καταφέρθηκε κατά του συμβούλου εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν. 

Η βουλευτής της Νέας Υόρκης Νικόλ Μαλλιωτάκη σημείωσε ότι μια ενδεχόμενη σύμβαση για τα F-16 με την Τουρκία θα πρέπει να διασφαλίζει ότι αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά των συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ειδικότερα, η Ν. Μαλλιωτάκη καταφέρθηκε κατά του συμβούλου εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν, καθώς στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ υποστήριξε ότι ο Λευκός Οίκος πρόκειται να προχωρήσει στην πώληση των F-16 σε συνεννόηση με το Κογκρέσο.

Αναλυτικά, η Ν. Μαλλιωτάκη ανέφερε στην δήλωσή της: «Η Ελλάδα είναι ένας από τους παλαιότερους φίλους του έθνους μας και υπήρξε αξιόπιστος σύμμαχος με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του να κάνει πολύ περισσότερα από πολλές άλλες χώρες του ΝΑΤΟ για να στηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες στην Ουκρανία. Η απόφαση του προέδρου Μπάιντεν να «θυσιάσει» (throw under the bus) την Ελλάδα για να δώσει τη δυνατότητα σε μια χώρα που δεν ήθελε μέχρι πρόσφατα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ικανοποιεί μόνο τον Ερντογάν, ο οποίος είναι ο μόνος ηγέτης του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Επιπλέον, η Τουρκία έχει υπονομεύσει τις επιχειρήσεις μας κατά του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία, έχει απειλήσει επανειλημμένα έναν άλλο νατοϊκό σύμμαχο (Ελλάδα) με παράνομες υπερπτήσεις και με ρητορική εισβολής και έχει μια μακρά ιστορία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εάν αυτή η πώληση όντως προχωρήσει, πρέπει να περιλαμβάνει όρους που θα διασφαλίζουν ότι ο εξοπλισμός δεν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον των συμμάχων μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ