close search results icon

Βουλιάζει το Σύνταγμα στο αγροτικό συλλαλητήριο

Χιλιάδες κόσμος, πολλά συνθήματα οργής. 

Βουλιάζει το Σύνταγμα στο αγροτικό συλλαλητήριο

Κώστας Τζέλας: «Αν δεν λυθούν τα προβλήματα, ο αγώνας θα συνεχιστεί»

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και μέλος του Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων, Κώστας Τζέλας, στην ομιλία του στο συλλαλητήριο τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δίνουμε υπόσχεση ότι, εάν δεν λυθούν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ο αγώνας θα συνεχιστεί».

Πολλές χιλιάδες κόσμος στην πλατεία Συντάγματος

Οι εκτιμήσεις για τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος μιλούν για περίπου 10.000 ανθρώπους.

Τα συνθήματα που ακούγονται είναι:

  • «Τώρα με τα πόδια, μετά με τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε, θα γίνει Κιλελέρ»
  • «Χωρίς εμάς, τι θα φας;»
  • «Εργατιά, αγροτιά ενωμένοι μια γροθιά»

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.: «Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών»

Κλιμάκιο 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής βρέθηκε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα. Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο Μανόλης Χνάρης, τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος, τόνισε ότι «η παρουσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμβολίζει την ισχυρή μας βούληση να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Τα αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν απαντούν στα πραγματικά προβλήματα».

Και πρόθεσε:

«Η εκρηκτική αύξηση του κόστους παραγωγής, η κακή διαχείριση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι καθυστερήσεις στην καταβολή ενισχύσεων από τον ΕΛΓΑ, τα κόκκινα δάνεια των αγροτών, καθώς και η έλλειψη εργατών γης έχουν φέρει τον αγροτικό κόσμο της χώρας σε απόγνωση».

Δ. Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση να σταματήσει την κοροϊδία»

«Χαιρετίζουμε εδώ στην καρδιά της Αθήνας, στην καρδιά της Ελλάδας, τους Έλληνες αγρότες. Ο αγώνας είναι δίκαιος, τα αιτήματα τους είναι δίκαια. Είμαστε στο πλευρό τους. Όλη η Αθήνα, όλη Ελλάδα είναι στο πλευρό τους», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το συλλαλητήριο.

Και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, πρέπει να σταματήσει την κοροϊδία. Πρέπει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών. Δεν μπορεί να ανακαλύπτει τις αντοχές της οικονομίας και τους δημοσιονομικούς στόχους όταν είναι να δώσει λεφτά για τους αγρότες, όταν είναι να δώσει αποζημιώσεις, όταν είναι να δώσει για τον λαό και απλόχερα να τα δίνει σε λίγους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

πηγή : efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ