close search results icon

“Βραβεία για τις ομάδες στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Expo στην Θεσσαλονίκη”

Όλα τα βραβεία ήταν μη ανταγωνιστικά.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 25 Μαΐου το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST® LEGO® League Expo στην Θεσσαλονίκη. Το Φεστιβάλ αποτελεί μια συνεργασία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης και του φιλεκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου “ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Eduact” και πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ HELEXPO.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 40 ομάδες Explore, για παιδιά 6-10 ετών, που επικεντρώθηκαν στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία και 10 ομάδες Discover, για παιδιά 4-6 ετών, όπου τα παιδιά με παιγνιώδη τρόπο ερεύνησαν και δημιούργησαν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις.

Το FIRST® LEGO® League επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία και τα μέλη κάθε ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO® Education εστιάζοντας σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν MASTERPIECE℠ 2023/2024 εστιάζουμε στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες και δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους να σχεδιάσουν και να χτίσουν έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων.

Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν μετάλλια και διπλώματα, όπως και βραβεία σε όλες τις ομάδες. Όλα τα βραβεία ήταν μη ανταγωνιστικά.

dsc08231.JPG
dsc07983.JPG




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ