close search results icon

Βρετανία: Η «απάντηση» αλυσίδας σουπερ μάρκετ στο δίλημμα «θέρμανση ή φαγητό»

Τι είπε εκπρόσωπος της εταιρίας. 

Βρετανία: Η «απάντηση» αλυσίδας σουπερ μάρκετ στο δίλημμα «θέρμανση ή φαγητό»

Η ταχέως κλιμακούμενη κρίση κόστους ζωής έχει οδηγήσει τους Ευρωπαίους στο δίλημμα «θέρμανση ή φαγητό».

Στην Βρετανία, με τους πολίτες να είναι ήδη αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου συμπίεση των δαπανών τους - και με τις οικονομικές εξελίξεις να διαγράφονται ακόμη πιο ζοφερές, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ "John Lewis and Waitros", πήραν μια σημαντική απόφαση

Η εταιρεία, η οποία έχει περισσότερους από 80.000 υπαλλήλους θα προσφέρει δωρεάν γεύματα, κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας, τόσο στους μόνιμους εργαζόμενους όσο και στους εξωτερικούς ή περιστασιακούς συνεργάτες αρχής γενομένης την 3η Οκτωβρίου και έως τις 6 Ιανουαρίου.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι η προσφορά δωρεάν φαγητού θα είναι διαθέσιμη στους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τους.

Όσοι εργάζονται σε μεγάλα πολυκαταστήματα με κουζίνα θα μπορούν να παραγγέλνουν από ένα μενού ζεστών γευμάτων για πρωινό, μεσημεριανό ή δείπνο. Όσοι δουλεύουν οκτάωρη βάρδια θα προμηθεύονται με δύο γεύματα.Οι οδηγοί φορτηγών μεγάλων αποστάσεων θα μπορούν να προπαραγγείλουν το γεύμα σε πακέτο.

«Καθώς τροφοδοτούμε χιλιάδες υπαλλήλους τα μενού θα διαφέρουν πολύ από τοποθεσία σε τοποθεσία», είπε ο εκπρόσωπος του σούπερ μάρκετ στο Fortune την Πέμπτη. «Προσπαθούμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους».

Οι σεφ αναπτύσσουν νέες συνταγές στο Waitrose Partners Food Innovation Studio.

Ο Τζον Λιούις, ιδιοκτήτης της εταιρείας έκανε την ανακοίνωση κάνοντας γνωστό παράλληλα πως θα προσλάβει περισσότερους από 10.000 έκτακτους εργαζομένους για να καλύψει την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Είμαστε περήφανοι για τη δημιουργία ενός εργασιακού χώρου με ικανοποιημένους υπαλλήλους επειδή είναι οι συνεργάτες μας που κάνουν τη διαφορά και χάρη σε αυτούς οι John Lewis και Waitrose είναι δύο από τις πιο αγαπημένες μάρκες του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο Andrew Murphy, chief operations officer στο John Lewis Partnership

Ο Λιούις έχει λάβει βαθμολογία τεσσάρων αστέρων σε αξιολογήσεις από χιλιάδες νυν και πρώην υπαλλήλους του.

Η εξάρτηση της Βρετανίας από το φυσικό αέριο έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από τις αυξανόμενες τιμές στην Ευρώπη.

Νωρίτερα αυτό το μήνα , η Goldman Sachs προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να φτάσει στο 22% τον Ιανουάριο, εάν οι τιμές της ενέργειας συνεχίσουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

Παράλληλα με το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν τον Αύγουστο με τον ταχύτερο ρυθμό από την οικονομική κρίση του 2008, σύμφωνα με τη Βρετανική Κοινοπραξία Λιανικής.

naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ