close search results icon

Χανιά: Συνεχίζουν να ψάχνουν τον Γάλλο τουρίστα

Χανιά: Συνεχίζουν να ψάχνουν τον Γάλλο τουρίστα

Στο κενό έχουν πέσει μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό του Γάλλου τουρίστα που εξαφανίστηκε στα Χανιά, με τις ομάδες διάσωσης να «χτενίζουν» την περιοχή του μονοπατιού Ε4, μήπως και βρουν κάποιο ίχνος του 65χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews, οι έρευνες επικεντρώθηκαν καθ’ όλο το μήκος και πλάτος του μονοπατιού σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την Σούγια προς την Αγία Ρουμέλη και ειδικά στις περιοχές «Πεύκη» και «Πολύφημος», ενώ θα συνεχιστούν κανονικά και σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως το ζευγάρι, το πρωί της Παρασκευής και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, ξεκίνησε να περπατήσει στο δύσκολο μονοπάτι Ε4 που συνδέει την Αγία Ρουμέλη με την Σούγια.

Σύμφωνα με την 62χρονη σύζυγο του αγνοούμενου, κάποια στιγμή και ενώ ήταν σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από την Σούγια, ο 65χρονος αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του.

Έτσι, κάθισε κάτω από ένα δέντρο και η 62χρονη συνέχισε την πορεία προς την Σούγια προκειμένου να καλέσει σε βοήθεια.

Πράγματι, όταν έφτασε εξαντλημένη και σε άσχημη κατάσταση στην Σούγια, κάτοικοι της περιοχής, ενημέρωσαν τις αρχές.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ομάδες διάσωσης από την πυροσβεστική Χανίων και το κλιμάκιο Καμπανού, ενώ στην Σούγια μετέβη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το πλήρωμα του οποίου προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στην γυναίκα.

Δυστυχώς η επικοινωνία μαζί της ήταν δύσκολη, καθώς δεν μιλά σχεδόν καθόλου αγγλικά , αλλά μόλις οι διασώστες κατάλαβαν που είχε μείνει ο 65χρονος, πυροσβέστες μετέβησαν στο σημείο του μονοπατιού, όπου τους είπε ότι είχε μείνει ο σύζυγός της.

Όμως όταν έφτασαν δεν τον βρήκαν και αποφασίστηκε να ενταθούν οι έρευνες με την συμμετοχή και αντρών της ΕΜΑΚ, πυροσβεστών με drone, εθελοντών από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Χανίων με ειδικό σκύλο έρευνας, καθώς και αστυνομικών.

newbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ