close search results icon

Χαρά της Αναστάσεως στην ΙΜ Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών

Χαρά της Αναστάσεως στην ΙΜ Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών

Η Χαρά της Αναστάσεως συμπληρώθηκε χθες με τη Χαρά της Ζωοδόχου Πηγής και της παρουσίας του Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω την σιαγόνα του οποίου κόμισε στη Μονή μας ο πάλαι πότε αδελφός αυτής και νυν καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπω Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Κυρίτσης.

fb-img-1682073638680.jpg


Στην Ιερά μας Μονή για πρώτη χρονιά φέτος αναβιώνει η παλαιά Πανήγυρη του ιστορικού Αγιάσματος της Μονής μας, μια πανήγυρη την οποία θεσμοθέτησε ο μακαριστός κτίτωρ της Μονής μας Αρχιμανδρίτης Νίκανδρος Παπαϊωάννου.

fb-img-1682073640822.jpg
fb-img-1682073643777.jpg



Αφού υποδεχθήκαμε το Ιερό Λείψανο του Οσίου Διονυσίου ξεκίνησε η Πανηγυρική Αγρυπνία με τον Αναστάσιμο Εσπερινό εν συνέχεια τον Όρθρο την εν πομπή μετάβαση στο Αγίασμα και τον Αναστάσιμο αγιασμό των υδάτων και τέλος την Θ. Λειτουργία στην οποία Ιερούργησε ο καθηγούμενος π. Μάξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία του στη Μονή μας και την εν Χριστώ γαλούχησή του στα νάματα του μοναχισμού από τον τότε καθηγούμενό της μακαριστό Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Καραματζάνη. Προέτρεψε τους πιστούς να ζουν την ορθοδοξία και να γαλουχούν τα παιδιά τους στις αρχές και τις αξίες της Εκκλησίας και να μην λυπούνται διότι όταν μέχρι τα δεκαπέντε έτη ο γονέας κάνει την αγαθή σπορά στην ψυχή του παιδιού η Χάρη του Θεού ανθίζει μέσα του ακόμη και μετά τον καιρό της αποστασίας και της άρνησης.

fb-img-1682073650977.jpg


Τέλος ο Ηγουμενεύων της Ιεράς μας Μονής ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο πατέρα Μάξιμο και δήλωσε την χαρά του για την παρουσία του τόσο στο άνοιγμα των εσπερινών κηρυγμάτων φέτος όσο και στην παρουσία του στην πρώτη Πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής μετά από τριανταεπτά χρόνια.

fb-img-1682073647480.jpg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ