close search results icon

«Χάθηκε» η Θεσσαλονίκη από την ομίχλη και την αφρικανική σκόνη -Καθυστερήσεις σε πτήσεις

«Χάθηκε» η Θεσσαλονίκη από την ομίχλη και την αφρικανική σκόνη -Καθυστερήσεις σε πτήσεις


Μείγμα από ομίχλη και σκόνη έχει σκεπάσει από το πρωί τη Θεσσαλονίκη.

Οι εικόνες, που μεταδίδουν από το πρωί τηλεοπτικοί σταθμοί, είναι απόκοσμες, αποκαλύπτοντας ένα κιτρινωπό σύννεφο να καλύπτει την πόλη. Η ορατότητα, σύμφωνα με τον ANT1, φτάνει τα 200-250 μέτρα.

SOS από τους πνευμονολόγους λόγω αφρικανικής σκόνης: Κίνδυνος για τοξικό μείγμα -Τι να προσέξετε

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το Meteo, στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Η ΕΜΥ προβλέπει ότι σήμερα σε όλη τη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου, όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με μικρές συγκεντρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 στα πελάγη τοπικά 6 και στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα νησιά και τα παραθαλάσσια τους 25 με 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Φωτογραφία:  @Mega

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ