close search results icon

Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών: Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Με εκλεκτό εισηγητή τον Ιωάννη Παπαλαζάρου και συμμετέχον σύλλογο από την Πιερία! 

Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό αφιέρωμα μνήμης έλαβε χώρα στην πόλη των Γιαννιτσών.

Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠΑ του Δήμου Πέλλας, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 στην Κεντρική Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, διοργάνωσε με επιτυχία την εκδήλωση "Αφιέρωμα Μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή".

Στην αρχή της εκδήλωσης ο εκπαιδευτικός, ιστορικός και συγγραφέας Γ. Παπαλαζάρου, αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στα γεγονότα της Μικρασιατικής εκστρατείας (1919-1922) και στα τραγικά αποτελέσματα της υποχώρησης των Ελληνικών δυνάμεων από την Μικρά Ασία.

Στη συνέχεια η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Εφέσου Πιερίας, με επικεφαλής την καθηγήτρια μουσικής Μαρίκα Φωτοπούλου παρουσίασε το θεατρικό δρώμενο "Μια Μικρασιάτισσα μάνα θυμάται", όπου ο θίασος ανέδειξε τον τρόμο του πολέμου, την απώλεια συγγενικών προσώπων, την οδύνη, την βίαιη εκτόπιση από την πατρογονική γη, τις δυσκολίες και τα βάσανα της προσφυγιάς συγκινώντας στο έπακρο το κοινό.

9-9Zz4q.jpg
8-Q5f3D.jpg
6-PmU4I.jpg
5-pvEqY.jpg

Οι χορωδίες του Μικρασιατικού Συλλόγου Πέλλας "Η Μπίγα" με την τοπική Χορωδία, υπό την διεύθυνση του μαέστρου τους Στ. Καλιωτάκη, ερμήνευσαν Μικρασιάτικα τραγούδια, εμπλουτίζοντας το ομολογουμένως πετυχημένο πρόγραμμα της εκδήλωσης, εισέπραξαν κολακευτικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους, καθώς και το θερμό τους χειροκρότημα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη π. Νεκτάριος και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχ/της π. Καλλίνικος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ι. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρ. Στάμκος που αναφέρθηκε στην αξία και την ανάγκη της μνήμης χαιρετίζοντας την εκδήλωση, οι βουλευτές Γ. Καρασμάνης και Δ. Σταμενίτης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Πέλλας Π. Περδικάτσης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ του Δήμου Πέλλας Απ. Φάκκας, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρ. Φωτόπουλος, εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων και πλήθος κόσμου.

4-VJQ2G.jpg
3-okxv6.jpg
2-LixWf.jpg
1-LBtnQ.jpg











ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ