close search results icon

Χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα μέσω του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027

Χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα μέσω του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027


Με πολύ μεγάλη συμμετοχή των παραγωγών και των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τον Δήμο Πέλλας και τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Πέλλας.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε 

Μαζί με τους δύο Γενικούς Γραμματείς, Δημήτρη Παπαγιαννίδη και Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφερθήκαμε σε όλο το φάσμα των τομέων που καλύπτουν το ΠΑΑ και το ΣΣ ΚΑΠ 2023 - 2027 και τις δυνατότητες που προσφέρουν. Σε μια ιδιαιτέρως γόνιμη συζήτηση είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις ευκαιρίες που δίνονται, για την ουσιαστική τους συμβολή στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, για τη διαχρονική τους στήριξη στους παραγωγούς αλλά και να εξετάσουμε τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε κατά τη μετάβαση μας από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο στη νέα.

Πιστεύουμε πραγματικά ότι η πρωτογενής παραγωγή είναι η κινητήριος δύναμη του νέου μοντέλου ανάπτυξης που δημιουργούμε για τη χώρα. Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς, με ανοιχτές πόρτες, με ανοιχτά αυτιά και με αμεσότητα.

Η επιδίωξη του διαλόγου είναι μια στρατηγική μας επιλογή, καθώς πιστεύουμε ότι μέσα από τη συνεργασία όλων μας μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να σχεδιάσουμε από κοινού το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στη χώρα μας και να πετύχουμε έτσι τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για μια περισσότερο ανθεκτική, πράσινη και ψηφιακή γεωργία.

Κωνσταντίνος Μπαγινέτας Dimitri Papagiannidis Δάνης Τζαμτζής Stathis Fountoukidis

#Αγροτικός_Σύλλογος_Δήμου_Πέλλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ