close search results icon

Χρήστος Μπάτσης: Μέσα σε λίγα χρόνια κάναμε πολλά, θα μας δώσετε τη νίκη

Χρήστος Μπάτσης: Μέσα σε λίγα χρόνια κάναμε πολλά, θα μας δώσετε τη νίκη


Τα περπαγμένα του παρουσίασε ο Χρήστος Μπάτσης το απόγευμα της Κυριακής στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου 4 Εποχές στο Λουτράκι Αλμωπίας

Παλαιά και νέα μέλη του συνδυασμού Εδώ Ζούμε, οι βουλευτές Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης και Λάκης Βασιλειάδης, ο Αντιπεριφρειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο περιφερειακός σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης, ο πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπίνος αλλά και εκατοντάδες πολίτες από ολόκληρη την Αλμωπίας κατέκλυσαν την αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου 4 Εποχές στο Λουτράκι Αλμωπίας για την παρουσίαση του έργου της Δημοτικής αρχής αλλά και των νέων υποψήφιων του συνδυασμού του Δημάρχου.


img-2342.jpg

img-2335-XmOLo.jpg


img-2337.jpg


Στην αρχή της ομιλίας του ο Δήμαρχος σημείωσε με νόημα πως παρά το υψηλό ποσοστό νίκης που έλαβε στις εκλογές, η αντιπολίτευση προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην διοίκηση του Δήμου και να έχει “αιχμάλωτη” την δημοτική αρχή κάνοντας υπολογισμούς του τύπου (8 και 6) και εκμεταλλευόμενη τον νόμο της απλής αναλογικής. Βέβαια αυτά τα εμπόδια ξεπεράστηκαν άμεσα με τις τροπολογίες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και οι Δήμοι απέκτησαν κυβερνησιμότητα.


Οικονομικά”


Από την πρώτη μέρα της θητείας του ο Δήμαρχος κλίθηκε να διαχειριστεί πολλά και σοβαρά προβλήματα που έμεναν άλυτα επί σειρά ετών όπως είπε, καθώς οι προηγούμενες αρχές έδειχναν αδιαφορία. Ένα εξ αυτών ήταν και η ψήφιση των ισολογισμών του Δήμου Αλμωπίας προκειμένου ο Δήμος Αλμωπίας να μπορεί να διεκδικεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ιωάννης Σελκος ήταν αυτός που μαζί με τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου έδωσε αναπτυξιακό χαρακτήρα στα οικονομικά του Δήμου Αλμωπίας


img-2247.jpg



Τακτοποίηση της δημοτικής περιουσίας”


Η δημοτική αρχή του Χρήστου Μπάτση έδωσε έμφαση και στην τακτοποίηση της περιουσίας του Δήμου με την ρύθμιση των δημοτικών χώρων. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες ρύθμισαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς δημοτικών χώρων, όπως ήταν ο χώρος του Εργοταξίου, το γήπεδο της Αριδαίας αλλά και οικόπεδα που άνηκαν στον Δήμο αλλά δεν υπήρχαν οι ανάλογοι τίτλοι κυριότητας.

img-2253.jpg



Εργοτάξιο”


Ο Δήμαρχος έδωσε έμφαση στην ενίσχυση του Εργοταξίου τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και με την προμήθεια στόλου.


Το Εργοτάξιο του Δήμου Αλμωπίας είναι αυτό που δίνει λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και καλύπτει της ανάγκες των πολιτών ολόκληρης της Αλμωπίας. Έτσι η δημοτική αρχή κατάφερε και προμηθεύτηκε σύγχρονα απορριμματοφόρα, εκσκαφείς αλλά και αγροτικά μηχανήματα.

img-2256.jpg


img-2258.jpg



Ανακύκλωση”


Ο τομέας της ανακύκλωσης ήταν ένας τομέας που η δημοτική αρχή και μέσω της αντιδημάρχου Πολυξένη Νάνου ο Δήμος Αλμωπίας έχει να επιδείξει σημαντικό έργο. Ο Δήμος Αλμωπίας είναι πλέον ένας φιλικός προς το περιβάλλον Δήμος ενώ συμμετέχει σε πολλά προγράμματα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης αποβλήτων. Βέβαια απαιτείται ακόμη πολύ δουλεία στον τομέα ανακύκλωσης των φυτοφάρμακων με την σημερινή δημοτική αρχή να είναι η πρώτη που επιχειρεί να λύσει και αυτό το πρόβλημα.


img-2311.jpg



¨Ορεινός Δήμος”


Ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα της δημοτικής αρχής, ήταν η ένταξη του Δήμου Αλμωπίας στους ορεινούς Δήμους. Με την προσθήκη του Δήμου Αλμωπίας στις ορεινές περιοχές ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση αλλά και οι δημότες να αποκτήσουν προνόμια σε προγράμματα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

img-2291.jpg


img-2325.jpg



Τεχνικό πρόγραμμα”


Ο Δήμαρχος μίλησε και για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αλμωπίας με τις παρεμβάσεις που έγιναν και σχεδιάζονται να γίνουν τόσο στην πόλη της Αριδαίας (παιδικές χαρές, πάρκα, χώροι πρασίνου, βιολογικός καθαρισμός κ.α) όσο και σε κοινότητες της Αλμωπίας. Μάλιστα πολλές μελέτες έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και αναμένεται η υλοποίηση τους με την διαδικασία της δημοπράτησης των έργων να βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως έχει τονίσει άλλωστε και πολλές φορές ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης, ο Δήμος Αλμωπίας μέσα από μελέτες που καταθέτει είναι παρόν σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

img-2278.jpg


img-2313.jpg



ΣΒΑΚ”


Με το νέο ΣΒΑΚ που θα περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις και ποδηλατοδρόμους στην πόλη της Αριδαίας αλλά και που θα συνδέσει την Αριδαία με κοντινά χωριά η δημοτική αρχή του Χρήστου Μπάτση έχει καταθέσει τις προτάσεις της για την “αλλαγή΄ της Αριδαίας


Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού και γήπεδο Αλμωπού”


Τον προσεχή Ιούνιο σύμφωνα με τον Δήμαρχο θα ξεκινήσει και το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού Γυμναστηρίου της Αριδαίας, ένα έργο που αλλάξει την εικόνα του σταδίου. Βέβαια ο Δήμαρχος στην παρουσίαση του μίλησε και για τις παρεμβάσεις που έγινα στο γήπεδο του Αλμωπού, με την δημιουργία αίθουσας τύπου, νέων αποδυτηρίων, κερκίδων αλλά και νέου χλοοτάπητα.

img-2230.jpg
img-2318.jpg
img-2319.jpg


img-2241.jpg


img-2264.jpg






Ασφαλτοστρώσεις”


Για τις ασφαλτοστρώσεις που έγιναν στην Αριδαία αλλά και σε χωριά του Δήμου Αλμωπίας μίλησε ο Δήμαρχος. Ο Χρήστος Μπάτσης αφού αναγνώρισε τα πολλά προβλήματα που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν τόνισε πως η σημερινή δημοτική αρχή δεν έκανε διακρίσεις και έριξε άσφαλτο σε πολλές κοινότητες, ενδεικτικά μάλιστα ανέφερε και την ακριτική Λαγκαδιά.


Άρδευση και αγροτική οδοποιία”


Ένας σημαντικός τομέας που έδωσε έμφαση η δημοτική αρχή ήταν ο αγροτικός τομέας. Μέσα από τον σωστό σχεδιασμό και την γρήγορη παρέμβαση ο Δήμος προέβη στην τοποθέτηση νέων πομόνων άρδευσης σε πολλές κοινότητες της Αλμωπίας, την συντήρηση και δημιουργία δικτύων αλλά και την συντήρηση και δημιουργίας αγροτικής οδοποιίας. Επίσης ο Δήμαρχος Αλμωπίας και η δημοτική αρχή κατέθεσαν προτάσεις για δημιουργία αγροτικής οδοποιίας, οι οποίες εγκρίθηκαν από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

img-2331.jpg



Σχολεία”


“Δεν έλειψε τίποτα από τα παιδιά μας’


Τα παιδιά είναι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής τόνισε ο Δήμαρχος Αλμωπίας. Έτσι καθ όλη την διάρκεια της θητείας του ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του φρόντισαν να μην λείψει τίποτα από τις σχολικές μονάδες ενώ προέβησαν και σε συντήρηση σχολικών κτηρίων και την κατασκευή νέων σκεπών. Επίσης επί της σημερινής δημοτικής αρχής παραδόθηκαν στα παιδιά χώροι αναψυχής και νέες παιδικές χαρές που πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

img-2337-9QBFn.jpg



Αδέσποτα”


Ένα χρόνια πρόβλημα πολλών Δήμων είναι τα αδέσποτα. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας στην παρουσίαση των πεπραγμένων του τόνισε πως η σημερινή δημοτική αρχή επιχείρησε να δώσει λύσει και σε αυτό το μείζον πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια έγιναν στην Αλμωπία πολλές στειρώσεις αδέσποτων όπως και η απόκτηση οχήματος περισυλλογής

img-2346.jpg


img-2345.jpg



Ψηφιακή αναβάθμιση”


Η σημερινή δημοτική αρχή σύμφωνα με τον Δήμαρχο έδωσε έμφαση και στον τομέα της ψηφιακής αναβάθμισης των υπηρεσιών. Ένα βήμα προς τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δήμου ήταν και η νέα ψηφιακή εφαρμογή του Δήμου Αλμωπίας

img-2351.jpg


img-2242.jpg



Ανθρωπιστική βοήθεια”


Το πρόσωπο αλληλεγγύης έδειξε ο Δήμος Αλμωπίας σε πολλές περιπτώσεις. Με ενέργειες της δημοτικής αρχής και του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Γιάντση, ο Δήμος Αλμωπίας έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια τόσο προς την Ελασσόνα όσο και προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας ενώ καθημερινά δίνει φαγητό σε 150 συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη

img-2291-A5YPx.jpg



Συνεργασία

με την ΑXION HELLAS”


Η συνεργασία με την Axion Hellas ήταν ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα σύμφωνα με τον Δήμαρχο αφού πραγματοποιήθηκαν στην Αλμωπία δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις για τους πολίτες αλλά και εκδηλώσεις με σημαντικούς ομιλητές όπως η Δρ. Μαρία Ευθυμίου ενώ παραδόθηκαν και δυο νέες παιδικές χαρές.


Εκπαιδευτικές δράσεις”


Αρκετές ήταν και οι εκπαιδευτικές δράσεις που έγιναν στον Δήμο Αλμωπίας με τον Χρήστο Μπάτση να τονίζει πως είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες δράσεις επιμόρφωσης για τους δημότες της Αλμωπίας

img-2251.jpg


img-2333.jpg



Χριστουγεννιάτικος στολισμός”


Ο στολισμός της Αριδαίας ήταν και αυτός σημείο αναφοράς στην παρουσίαση του απολογισμού της δημοτικής αρχής, με τον δήμαρχο να δείχνει μέσα από φωτογραφίες τον στολισμό της πόλης.


img-2330.jpg


img-2250.jpg



ΔΗΚΕΑ”


Αρκετά ήταν και τα πεπραγμένα της ΔΗΚΕΑ με την προμήθεια του νέου οχήματος της δημοτικής επιχείρησης αλλά και τις πολλές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Αριδαία και έδωσαν ώθηση στην τοπική οικονομία καθώς προσέλκυσαν πολλούς επισκέπτες. Τέτοιες εκδηλώσεις ήταν η Έκθεση παιδικού βιβλίου, Ο ποδηλατικός γύρος, Πάμε Δασάκι, Η έκθεση Οίνου και η Έκθεση Τοπικών προϊόντων, το street food και το street tennis, τα Κούλουμα στην Αριδαία αλλά και οι μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις.

img-2327.jpg
img-2335.jpg


img-2300.jpg

img-2301.jpg

img-2267.jpg

img-2348.jpg



Λουτρά”


Η δημοτική επιχείρηση των Λουτρών είναι η αιχμή του δόρατος για τον Δήμο Αλμωπίας. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας αναφέρθηκε στα πεπραγμένα που έγιναν στην επιχείρηση και αφορούν το νέο λογότυπο, την εξασφάλιση του Ειδικού σήματος λειτουργίας που έκανε την επιχείρηση βιώσιμη , την ανακαίνιση του αναψυκτηρίου και πολλών πισινών αλλά και εξωτερικών χώρων, την κατασκευή τουαλέτων, την δημιουργία ιστοσελίδας, το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, την πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου, όπως και την έναρξη λειτουργίας του υδροηλεκτρικού που έφερε έσοδα στην επιχείρηση.


Τέλος ο Δήμαρχος μίλησε και για την συμμετοχή της επιχείρησης στις παγκόσμιες τουριστικές εκθέσεις σε Αθήνα, Βερολίνο, Λονδίνο και Βελιγράδι, με την επιχείρηση να δηλώνει παρούσα στα κέντρα του παγκόσμιου τουρισμού.


“Η επιχείρηση εξασφάλισε 1500 θέσεις εργασίες σε συμπολίτες μας αλλά και έδωσε υποτροφίες σε αθλητές της Αλμωπίας ενώ στηρίζει και τον αθλητισμό της Αλμωπίας” σημείωσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας.


img-2383.jpg
img-2412.jpg




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ