close search results icon

Χρήστος Μπίνος: Ποία Ελλάδα θέλουμε

Χρήστος Μπίνος: Ποία Ελλάδα θέλουμε

Άρθρο του Χ. Μπινου

Ποια Ελλάδα θέλουμε; Κοίτα μπροστά!

Ποιος ενδιαφέρεται σήμερα για την πολιτική; Συχνά, η ενασχόληση με αυτήν αφορά μόνο την ελίτ, τη γραφειοκρατία, τους άμεσα εμπλεκόμενους. Όμως είναι έτσι; Όλα αυτά που μας απασχολούν κάθε μέρα, η καθημερινότητα με τα προβλήματά της και τις αγωνίες της, πολύ συχνά έχει αιτία την πολιτική. Ταυτόχρονα όμως, η πολιτική έχει και πολλές λύσεις. Αυτό πρέπει να πιστέψει ο πολίτης και να επιλέξει σοφά. Από την άλλη, όσο ο εκάστοτε κυβερνήτης δεν λύνει τα προβλήματα που απασχολούν τον πολίτη, τόσο ο πολίτης αποστασιοποιείται από την πολιτική.

Στις 21 Μαΐου για άλλη μια φορά καλούμαστε να επιλέξουμε το μελλοντικό κυβερνήτη της Ελλάδας. Αν κάτι έχει απαντηθεί από το 2015 μέχρι σήμερα είναι ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ας μην επενδύσουμε το μέλλον μας στο λαϊκισμό. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ας μην επενδύσουμε στην εύκολη μετάθεση ευθυνών. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι επιλέξουμε. Ας ξυπνήσουμε! Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Οι ανάγκες διακυβέρνησης της χώρας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο είναι τεράστιες και απαιτούν γνώση, εξειδίκευση, σοβαρότητα, ρεαλισμό, αίσθηση ευθύνης, αξιολόγηση σε κάθε επίπεδο, επενδύσεις, ανάπτυξη αλλά και μείωση του δημοσίου χρέους.

Η Ελλάδα του 2023-2027 θα αντιμετωπίσει τεράστιες ευκαιρίες, αλλά και κινδύνους που θα απαιτούν λύσεις του 21ου αιώνα και όχι θέσεις προερχόμενες από το 80’, όπου υπόσχονται τα πάντα σε όλους. Η ψήφος μας δεν είναι αστείο. Ας μη βλέπουμε πια το δέντρο. Ας προσπαθήσουμε, μέσα από την προσωπική μας ικανότητα ο καθένας, να δει το δάσος. Η Ελλάδα δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία να ορθοποδήσει, ούτε είναι καιρός για πειράματα. Η αντίστροφη μέτρηση για την χρεοκοπία δεν σταμάτησε ποτέ! Για πρώτη φορά όμως , το ποτήρι δεν είναι μισοάδειο. Ας επιλέξουμε με τον εάν είναι καλύτερη η καθημερινότητά μας, με γνώμονα την αγάπη για το Έθνος μας και το πάθος μας για την Ελευθερία.
Ψηφίζω γιατί Ελπίζω! Όχι για να τιμωρήσω για το παρελθόν, αλλά γιατί ελπίζω σε μια καλύτερη χώρα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ