close search results icon

Credit Suisse: Διώκουν εκείνους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο μαύρου χρήματος

Οι δράστες της διαρροής δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ούτε εντοπιστεί, όμως...

Credit Suisse: Διώκουν εκείνους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο μαύρου χρήματος

Ελβετοί εισαγγελείς ξεκίνησαν δικαστικές διαδικασίες κατά των δραστών τις τεράστιας διαρροής δεδομένων από χιλιάδες λογαριασμούς της ελβετικής τράπεζας που έφερε στο φως μια πλειάδα απατεώνων και εγκληματιών που «κρύβονταν» πίσω από το τραπεζικό απόρρητο.

Τον Φεβρουάριο του 2022 περισσότεροι από 18.000 λογαριασμοί εγκληματιών, καταπατητών δικαιωμάτων, επιχειρηματιών που υπόκεινται σε κυρώσεις και άλλων πολλών ευυπόληπτων πολιτών διέρρευσαν στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, η οποία, σε συνεργασία με άλλους δημοσιογραφικούς οργανισμούς τα έδωσαν στη δημοσιότητα, ρίχνοντας την Credit Suisse στη δίνη ενός μεγάλου σκανδάλου. Οι λογαριασμοί αφορούσαν την περίοδο από το 1940 έως 2010.

Οι δράστες της διαρροής δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ούτε εντοπιστεί, όμως η ελβετική δικαιοσύνη ξεκίνησε δίκη κατηγορώντας τους για παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου, ζημίες που υπέστη η τράπεζα και δημοσιοποίηση επιχειρηματικών δεδομένων.

Η έρευνα αυτή ξεκίνησε έπειτα από επίσημη προσφυγή, με την εφημερίδα Tagesanzeiger να επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι πίσω από την προσφυγή βρίσκεται η ίδια η τράπεζα που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για να επανέλθει στην «κανονικότητα».

Το Reuters επικοινώνησε με την Credit Suisse, όμως εκπρόσωπός της δήλωσε ότι δεν σχολιάζει τις εξελίξεις.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ