Δ.Ε.Υ.Α. Έδεσσας: Έλεγχοι για τη σωστή χρήση του νερού από τους πολίτες

Η ΔΕΥΑΕ προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκαλούν δυσλειτουργίες:
Συγκεκριμένα:
Η έναρξη της αρδευτικής περιόδου σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει ζητήματα στην υδροδότηση του οικισμού Ριζαρίου, καθώς και στις περιοχές που υδροδοτούνται από το υδραγωγείο του Αγίου Μάρκου (Νέα-Παλιά Καισαριανά, Προάστειο, Λόγγος, Σερμές κλπ).
Στο πλαίσιο αυτό η Δ.Ε.Υ.Α. Έδεσσας, προκειμένου να εξασφαλίσει την επάρκεια του νερού ύδρευσης, θα ήθελε να ενημερώσει τους καταναλωτές ότι:
α) το νερό που παρέχει η Δ.Ε.Υ.Α.Ε. προορίζεται αποκλειστικά για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών και όχι για την άρδευση
β) η κάθε παροχή θα πρέπει να συνδέεται με τον αντίστοιχο λογαριασμό/υδρόμετρο Η οποιαδήποτε παραβίαση των παραπάνω θεωρείται, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας Δικτύων Ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Ε., παράνομη ενέργεια και τιμωρείται αρχικά με διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ και μήνυση, καθώς η κλοπή νερού είναι ποινικό αδίκημα, που επιφέρει ακόμα μεγαλύτερες ποινές.
Για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών η Δ.Ε.Υ.Α. Έδεσσας θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε συστηματικούς ελέγχους στις περιοχές αυτές.
Επιπλέον συνίσταται σε όλους τους καταναλωτές να είναι κατά τους θερινούς μήνες πιο προσεκτικοί στην χρήση του νερού, αποφεύγοντας το πλύσιμο με λάστιχο δρόμων, πεζοδρομίων και εξωτερικών χώρων (βεράντες, μπαλκόνια, αυλές κλπ) ήαυτοκινήτων. Επίσης θα πρέπει να περιοριστεί το πότισμα δέντρων κάθε είδους, λαχανικών, κήπων ή γκαζόν στον ακάλυπτο χώρο των ακινήτων κλπ Μόνο με την μεταξύ μας συνεργασία και την προσήλωση στον συνεχή έλεγχο και στη διαφύλαξη του φυσικού αγαθού του νερού θα εξασφαλιστεί η ποιότητα ζωής που δικαιούνται όλοι οι καταναλωτές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Στ. Παπασταύρου: «Το νερό είναι πηγή της ζωής»
18 Ιουνίου 2025 -
Αριδαία: 2+ χρόνια αγώνας για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
18 Ιουνίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ