close search results icon

Δ. Σ Αλμωπίας: ΣΒΑΚ, Ενεργειακή κρίση και αδέσποτα σε πρώτο πλάνο

Δ. Σ Αλμωπίας: ΣΒΑΚ, Ενεργειακή κρίση και αδέσποτα σε πρώτο πλάνο

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης το Δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας με το Σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας, τα αδέσποτα αλλά και την ενεργειακή κρίση να κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης κατά την αρχική του παρέμβαση μίλησε για την σημασία ψήφιση του ισολογισμού, ο οποίος αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για κάθε δημοτική αρχή. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για την δράση του κατά τις περασμένες εβδομάδες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου και στις μελέτες που εγκρίθηκαν.

received-431849438934006.jpeg

ΣΒΑΚ 

Ακολούθως στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας της πόλης της Αριδαιας (ΣΒΑΚ), το οποίο αναμένεται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της Αριδαίας δίνοντας ιδιαίτερη προτεραιότητα στους πολίτες και τους επισκέπτες της Αριδαίας.

Αδέσποτα

Ένα θέμα που απασχολεί κάθε Δήμο και ειδικά της επαρχίας, όπως είναι και ο Δήμος Αλμωπίας είναι το θέμα των αδέσποτων. Ο Δήμος Αλμωπίας σύναψε συνεργασία με τον σύλλογο ζώων Αριδαίας για την διαχείρηση των αδέσποτων ζώων. Το σύμφωνο εγκρίθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο και αναμένεται να συμβάλει στην ορθότερη διαχείριση των αδέσποτων σύμφωνα πάντα με την ελληνική νομοθεσία.

received-1143941689810592.jpeg


Ενεργειακή κρίση

Η ενεργειακή κρίση αποτελεί το μείζων θέμα των ημερών. Έτσι και ο Δήμος Αλμωπίας αλλά και η δημοτική αρχή του Χρήστου Μπάτση λαμβάνουν μέτρα για την καλύτερη ενεργειακή διαχείριση του Δήμου.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επισημάνθηκε από τον δήμαρχο Χρήστο Μπάτση οτι έχει γίνει μελέτη και ο Δήμος θα προχωρήσει σε αντικατάσταση των παλιών φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά led γεγονός που θα συμβάλει και στη μείωση της κατανάλωσης αλλά και στην καλύτερη απόδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ