close search results icon
Δ.Σ Έδεσσας: 1η Συνεδρίαση Λογοδοσίας

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης το Δημοστικό συμβούλιο Έδεσσας με θέμα την λογοδοσία της δημοτικής αρχής, όπως προβλέπει ο νέος νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σε κλίμα πένθους για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, ενώ έπειτα από πρόταση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αργύρη Μπόγια, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. 

Φίλιππος Γκιούρος: Πρέπει να αναζητήσουμε επενδύσεις για φωτοβολταϊκά

ghkiouros.PNG

Ο Φίλιποος Γκιούρος ήταν αυτός που έθεσε το πρώτο ερώτημα προς την δημοτική αρχή. Ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ Εδεσσας, με ερώτηση του προς την σημερινή δημοτική αρχή ζήτησε να ενημερωθεί για το ενδεχόμενο προσέκλυσης επενδύσεων με την δημιουργία φωτοβολταϊκαών πάρκων τα οποία και θα επιφέρουν έσοδα στα ταμεία του Δήμου Έδεσσας. 

Στον Φίλιππο Γκιούρο απάντησε ο Δήμαρχος Έδεσσας. Ο Γιάννης Τσεπκεντζής, αφού έκανε λόγο για φλας μπακ, καθώς και ο ίδιος ως αντιπολίτευση είχε θέσει το θέμα αυτό, τόνισε πως έδωσε εντολή σε υπάλληλο του Δήμου προκειμένου να καταγραφεί η δημοτική περιουσία και να προχωρήσει η κατάθεση μελέτης για την δημιουργία φωτοβολταϊκών ενώ επισήμανε πως σύντομα θα υπάρξουν νέα για το θέμα αυτό. 

Μιχάλης Σαμλίδης: Είχαμε καταθέσει μελέτες 

samlidis.PNG


Απο την πλευρά του ο πρών αντιδήμαρχος Μιχάλης Σαμλίδης επισήμανε πως ο ίδιος ως αντιδήμαρχος τεχνική υπηρεσίας είχε καταθέσει μελέτη για την δημιουργία φωτοβολταϊκού, γεγονός που αμφισβητήθηκε από τον Δήμαρχο Έδεσσας. Ο Γιάννης Τσεπκεντζής έκανε λόγο για προεκλογικές ρουκέτες, τονίζοντας πως ο ίδιος και η νέα δημοτική αρχή έχουν ως στόχο την ενεγρειακή αυτάρκεια του Δήμου Έδεσσας ενώ όπως ενημέρωσε δεν υπάρχει μελέτη και δεν έχει γίνει καμιά προεργασία από την απερχόμενη δημοτική αρχή. 

Γιώγας: Να δημιουργηθεί Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Σωτήρα

ghiwghas.PNG

Ο Δημήτρης Γιώγας από την πλευρά του πρότεινε να δημιουργηθεί ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Σωτήρα Έδεσσας. Ο Δήμαρχος Γιάννης Τσεπκεντζής αφού εξαπέλυσε επίθεση για την φυγή του δημοσίου Πανεπιστήμιου από την Έδεσσα δήλωσε πως πρόθεση της δημοτική αρχής είναι η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. 

"Βασικό πλεονέκτημα του Πανεπιστήμιου είναι ο ξεπερασμός του τοπικού χαρακτήρα, αυτό είναι που επιδιώκουμε" τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Τσεπκεντζής 

Βαγγέλης Θωμάς: Είμαστε εδώ για να λύνουμε τα προβλήματα 

thomas.PNG

Τέλος ο αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας Βαγγέλης Θωμάς απάντησε σε πρόεδρο τοπικής κοινότητας για την κατασκευή μιας δεξαμενής, καθώς και ο ίδιος ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης είχε ασχοληθεί με το θέμα. Ο κος Θωμάς παρουσίασε μάλιστα και την σύμβαση αλλά και υλικό για τις εργασίες που έχουν γίνει ενώ τόνισε πως ο ίδιος είναι διαθέσιμος για να λύσει τα προβλήματα. 

 


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ