close search results icon

Δ.Σ Έδεσσας: Με νέο δήμαρχο και νέο δημοτικό σύμβουλο

Τρία ερωτήματα από τον Γιάννη Τσεπκεντζή 

Δ.Σ Έδεσσας: Με νέο δήμαρχο και νέο δημοτικό σύμβουλο

Ο Γιάννης Μουράτογλου είναι ο νέος δήμαρχος Έδεσσας μετά την παραίτηση του Δημήτρη Γιάννου, ενώ νέος δημοτικός σύμβουλος είναι και ο Τάσος Δίου. 

Ο Γιάννης Μουράτογλου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής βρέθηκε για πρώτη φορά ως δήμαρχος Έδεσσας και δέχθηκε τις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων

Γιάννης Μουράτογλου: Ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή να υπηρετείς ως Δήμαρχος 

moyratoghloy.PNG

Την χαρά του αλλά και την τιμή που αισθάνεται εξέφρασε ο Γιάννης Μουράτογλου, ο οποίος από το 1994 υπηρετεί ως δημοτικός σύμβουλος. Ο Γιάννης Μουράτογλου αναφέρθηκε στην συγκίνηση που αισθάνεται για την ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου αλλά έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στον Νικήτα Γκιούρο, πατέρα του σημερινού προέδρου Φίλιππου Γκιούρου. 

"Όλοι πονούσαμε αυτόν τον τόπο" δήλωσε με νόημα ο νέος Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Μουράτογλου, ο οποίος υποσχέθηκε ότι στους επόμενους μήνες θα κινηθεί σε αυτά τα πλαίσια μέχρι το τέλος της θητείας του.  Τέλος ευχαρίστησε τα μέλη της παράταξης του που τον εξέλεξαν στο αξίωμα του Δημάρχου και υποσχέθηκε πως θα λειτουργεί δημοκρατικά. 


Γιάννης Τσεπκεντζής: Τι επιθυμούμε για την Βεργορίτιδα

tsepkentzis.PNG

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας και αρχηγός της αντιπολίτευσης Γιάννης Τσεπκεντζής αφού συνεχάρη τον Γιάννη Μουράτογλου δήλωσε πως θα χαρεί να δει το προσωπικό του στίγμα στη διοίκηση του Δήμου αλλά και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όσους δίνουν την εκλογική μάχη των βουλευτικών εκλογών. Ο Γιάννης Τσεπκεντζής στη συνέχεια απεύθυνε ερωτήσεις προς τον νέο Δήμαρχο αλλά και την δημοτική αρχή. Αρχικά ο Γιάννης Τσεπκεντζής έθεσε το θέμα εκτάσεων που δεσμεύονται από στην περιοχή της Βεργορίτιδας και ειδικά στην Άρνισσα, με την κάλυψη 2500 στρεμμάτων για την δημιουργιά φωτοβολταϊκού πάρκου από ιδιωτική εταιρία. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ζήτησε να ενημερωθεί για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, καθώς μια τέτοια κάλυψη θα καταστρέψει όλο το τουριστικό προϊόν της Βεργορίτιδας. Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο Γιάννης Τσεπκεντζής ήταν η μετακίνηση των περιπτέρων, ένα εκ των οποίων κρύβει το άγαλμα της εθνικής αντίστασης, μιας και αυτό προκαλεί τεράστια αντίδραση στην τοπική κοινωνία. Το τρίτο θέμα που τέθηκε από τον υποψήφιο Δήμαρχο Έδεσσας ήταν το καλλιτεχνικό σχολείο και την λειτουργία του, καθώς οι εργασίες δεν έχουν προχωρήσει καθόλου. 

Ακολούθησαν ερωτήσεις και από άλλους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά και οι απαντήσεις από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φίλιππο Γκιούρο αλλά και τους αρμόδιους αντδημάρχους. 

filippos.PNG

Γκιούρος για φωτοβολταϊκά: Η εταιρεία δεν ήρθε στον Δήμο, δεν έχουμε κανένα δεδομένο στα χέρια μας

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φίλιππος Γκιούρος απάντησε για το θέμα της εταιρείας και το φωτοβολταϊκό πάρκο, τονίζοντας πως η εν λόγω εταιρεία πήγε πρώτα στην Περιφέρεια και κατέθεσε περιβαλλοντική μελέτη, χωρίς να έρθει πρώτα στον Δήμο Έδεσσας, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της γης. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίο τόνισε πως θα έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν τεθεί το θέμα προκειμένου να αναλυθούν οι προθέσεις της εταιρείας. 

ds-edessas.PNG

Μετά τις απαντήσεις ακολούθησε η ψήφιση των θεμάτων της συνεδρίασης 

Δείτε εδώ την συνεδρίαση 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ