close search results icon

Δέκα χρόνια φυλακής στον αθλητή τζούντο για τη δολοφονική επίθεση στη σύζυγό του

Εισαγγελέας πρότεινε να μην γίνει δεκτή η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που προσκόμισε ο κατηγορούμενος. 

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο 47χρονος αθλητής του τζούντο που τον Γενάρη του 2022 είχε γρονθοκοπήσει άγρια τη σύζυγό του, προκαλώντας της σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το δικαστήριο συντάχθηκε με τον εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει να κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη (κατά πλειοψηφία).

Σημειώνεται ότι ο 47χρονος στην απολογία του υποστήριξε ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ότι έβλεπε «οράματα» και ότι την ώρα τέλεσης του ξυλοδαρμού ήταν «θολωμένος», ενώ είχε κάνει χρήση χασίς και αλκοόλ.

Παράλληλα, εισαγγελέας πρότεινε να μην γίνει δεκτή η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που προσκόμισε ο κατηγορούμενος και έκανε λόγο για σοβαρή ψυχοπαθολογία.

Ζήτησε να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη επειδή μετά το βάναυσο ξυλοδαρμό τηλεφώνησε στις αδερφές του και ζήτησε να καλέσουν το ΕΚΑΒ.

Το θύμα παραμένει μέχρι και σήμερα σε κέντρο αποκατάστασης, καθώς έδωσε σκληρή μάχη να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ότι ο καταδικασθείς της έσπασε τα πλευρά και της προκάλεσε βαριές κακώσεις σε κεφάλι και θώρακα. Έκτοτε, η γυναίκα έχει υποβληθεί σε αρκετά χειρουργεία στο κεφάλι και τον θώρακα, ενώ έχει υποστεί τραχειοτομή και τραχειοστομία για να μπορεί να αναπνεύσει.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ