close search results icon

Δεκάδες μαθητές τραυματίες στη Μελβούρνη από σύγκρουση σχολικού με φορτηγό

Ανατροπή και τραυματισμός παιδιών. 

Σύγκρουση σχολικού με επιβάτες 45 μαθητές και φορτηγού σημειώθηκε χθες στη Μελβούρνη, με αποτέλεσμα να ανατραπεί στο πλάι το πρώτο και να τραυματισθούν τα παιδιά.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον οχτώ μαθητές έχουν τραυματισθεί σοβαρά και οδηγήθηκαν στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση. Ο 49χρονος οδηγός του φορτηγού, ο οποίος Τζέιμι Γκλίσον και έχει εργασιακή εμπειρία 18 χρόνων, συνελήφθη και του αποδόθηκαν κατηγορίες για την πρόκληση του τροχαίου.

m1.jpg
Joel Carrett/AAP Image via AP

Το δυστύχημα συνέβη στις 3.45 το απόγευμα στη περιοχή του Eynesbury στα βορειοδυτικά της Μελβούρνης. Όπως δήλωσε ο αξιωματικός υπηρεσίας της Επαρχιακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (CFA) Archie Conroy, «οι μαθητές επέβαιναν στο λεωφορείο και τουλάχιστον έξι εξ αυτών ήταν ακόμη παγιδευμένοι όταν έφτασαν τα σωστικά συνέργεια. Με τη βοήθεια τους απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».

m2.png

Ο Michael Cruse, επικεφαλής αξιωματικός της αστυνομίας της Πολιτείας της Βικτώρια, επιβεβαίωσε πως πέρα από τα οχτώ παιδιά που τραυματίστηκαν σοβαρά υπάρχουν και 23 ελαφρύτερα τραυματίες.

Όπως ανέφερε, τα 45 παιδιά είχαν μόλις σχολάσει από το παρακείμενο δημοτικό σχολείο όταν το φορτηγό χτύπησε το λεωφορείο από πίσω και αυτό ανατράπηκε.

m3.jpg
Joel Carrett/AAP Image via AP

«Ήταν πολύ επικίνδυνη κατάσταση, επικράτησε χάος, οι γονείς δικαιολογημένα αναζητούσαν με αγωνία να μάθουν για τα παιδιά τους. Θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερα, η σύγκρουση ήταν σφοδρή», τόνισε ο κ. Cruze.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο 9News, ο Γκλίσον είπε στις αρχές κατά την ανάκρισή του ότι πάντα «οδηγεί αργά» στις σχολικές ζώνες και οδηγούσε με 60 χλμ./ώρα έξω από το Δημοτικό Σχολείο του Έξφορντ, όταν τυφλώθηκε από ακτίνες του ηλίου που πέρασαν μέσα από τα δέντρα και το παρμπρίζ του.

Είπε ότι πάτησε φρένο αφού είδε τα φώτα φρένων του σχολικού λεωφορείου μπροστά του, αλλά δεν είχε αρκετό χρόνο να σταματήσει.

«Αν μπορούσα να το παρακάμψω θα το έκανα», είπε στους αστυνομικούς, σήμερα.

Ο δικηγόρος του είπε ότι ο Γκλίσον δεν έχει προηγούμενο με τον Νόμο και είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται.

Ο δικαστής Andrew McKenna ενέκρινε το αίτημα της υπεράσπισής του Γκλίσον να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει καθυστέρηση μέχρι η υπόθεση να πάει στο δικαστήριο, ανέφερε το 9News.

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελείς ζήτησαν 16 εβδομάδες για να προετοιμάσουν τη δικογραφία εναντίον του, δεδομένου του μεγέθους της σκηνής της σύγκρουσης και του αριθμού των παιδιών που θα χρειαστεί να ανακριθούν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

πηγή: efsyn.gr





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ