Δεν πληρώθηκαν τα "παραμορφωμένα" ροδάκινα
Διερωτώνται οι παραγωγοί αν... θα κάνουν Πάσχα!
Την Παρασκευή, 4 Απριλίου ήταν η επικρατέστερη ημερομηνία για την καταβολή των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) για τους αγρότες της Βόρειας Ελλάδας που αντιμετώπισαν ζημίες λόγω παραμορφωμένων καρπών.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαιούχοι δεν έχουν δει ακόμη χρήματα στους λογαριασμούς τους ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε τελικά θα δουν "φως" οι παραγωγοί αν και όλοι ήλπιζαν ότι το Πάσχα δεν θα τους έβρισκε.
Θυμίζουμε ότι δικαιούχοι είναι παραγωγοί ροδάκινων και νεκταρινιών που έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση για το έτος 2023, που καλλιεργούν τουλάχιστον 1 στρέμμα, που διαθέτουν παραγωγικά δένδρα.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ, με τις πληρωμές να γίνονται ανάλογα με το ποσοστό ζημιάς.
Συγκεκριμένα:
Νεκταρίνια: 190 €/στρέμμα (ζημιές 30%-70%) ή 230 €/στρέμμα (ζημιές άνω του 70%).
Ροδάκινα: 170 €/στρέμμα (ζημιές 30%-70%) ή 210 €/στρέμμα (ζημιές άνω του 70%).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
ΔΕΥΑ Δήμου Πέλλας: Έκοψε τη βασιλόπιτα της μέσα σε ένα όμορφο και ζεστό κλίμα
02 Φεβρουαρίου 2026 -
1η Ειδική συνεδρίαση δημοτικού συμβούλιου Έδεσσας έτους 2026
02 Φεβρουαρίου 2026 -
Συναισθηματική Διαθεσιμότητα: Τι σημαίνει να είσαι πραγματικά παρών στη ζωή σου
02 Φεβρουαρίου 2026
ΣΧΟΛΙΑ