close search results icon

«Δεν υπάρχει ούτε ώρα για χάσιμο» -Ο Μητσοτάκης ξεκινάει περιοδείες και δίνει οδηγίες σε βουλευτές ενόψει εκλογών

«Δεν υπάρχει ούτε ώρα για χάσιμο» -Ο Μητσοτάκης ξεκινάει περιοδείες και δίνει οδηγίες σε βουλευτές ενόψει εκλογών

Οι πανηγυρισμοί για το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής κόπασαν πολύ γρήγορα στο επιτελείο της ΝΔ και όλος ο μηχανισμός έχει στραφεί στην προετοιμασία για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου με στόχο την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, έφτασε χθες το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος, όπου πλέον θα βρίσκεται το «στρατηγείο» του, συνάντησε εκεί βουλευτές, πολιτευτές και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, που βρίσκονταν εν μέσω διαρκών συσκέψεων οι οποίες είχαν ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι. Από την επομένη των εκλογών τόνισε στους στενούς συνεργάτες του ότι «δεν υπάρχει ούτε ώρα για χάσιμο» ενόψει της νέας προεκλογικής περιόδου και ζήτησε από όλους να υπάρξει η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση.

Το πρώτο κάλεσμα αφορούσε όσους εκλέχθηκαν βουλευτές ή συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στην Αττική. Για περισσότερο από μία ώρα στη μεγάλη αίθουσα συσκέψεων στο ισόγειο των γραφείων, ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Σμυρλής και ο Νίκος Χαρδαλιάς τούς ανέπτυξαν τον προεκλογικό σχεδιασμό και τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν σε αυτόν. Άπαντες έλαβαν ένα ενημερωτικό σημείο με δράσεις στις περιφέρειές τους και τα καθήκοντα που τους ανατίθενται. Σε αυτά περιλαμβάνεται από μία ομιλία τους σε δήμους του Λεκανοπεδίου, πρόγραμμα περιοδειών σε κεντρικές αγορές και συνοικίες και η κινητοποίηση των πυρήνων τους για την εκλογική μάχη. «Θα πρέπει να επαναλάβετε τον αγώνα που δώσατε για τον σταυρό, αυτή τη φορά με στόχο την ενδυνάμωση των ποσοστών της ΝΔ» ήταν το μήνυμα που τους μετέφεραν. Όπως εξηγήθηκε, όλων η προσπάθεια θα αξιολογηθεί και θα ενημερωθεί ο κ. Μητσοτάκης για αυτήν, όπως έχει ζητήσει.

Οι ενστάσεις και οι συστάσεις

Οι ενστάσεις για το κόστος επανάληψης μιας προσωπικής καμπάνιας που εκφράστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από δύο πρόσωπα δεν έτυχε ανταπόκρισης από τα υπόλοιπα μέλη της σύσκεψης, ενώ από την ηγεσία του κόμματος τους διημείφθη ότι είναι υποχρέωσή τους να στηρίξουν την παράταξη στην προσπάθεια που κάνει, ειδικά από τη στιγμή που εκλέχθηκαν. Επίσης, τους ζητήθηκε να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους τους ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου τα ψηφοδέλτια θα είναι διαφορετικά, με τα ονόματα να αναγράφονται με βάση τη σειρά εκλογής, οπότε σε περίπτωση που έχουν μείνει ψηφοδέλτια της 21ης Μαΐου να μην τα χρησιμοποιήσουν.

Στις 3 το μεσημέρι σήμερα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των υποψήφιων βουλευτών στις εκλογικές περιφέρειες εκτός Αττικής, προκειμένου να λάβουν τις ίδιες οδηγίες και να μάθουν τα σημεία όπου καλούνται να εξορμήσουν τον επόμενο μήνα. Στις 16.00 θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του κ. Σκέρτσου και του συνόλου των υποψηφίων της ΝΔ σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου θα αναλυθούν τα εκλογικά διλήμματα και θα δοθούν οδηγίες για την παρουσία τους στα μέσα ενημέρωσης. Την Κυριακή, αμέσως μετά την ορκωμοσία στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης έχει καλέσει στην Πειραιώς όλους τους βουλευτές προκειμένου να τους συγχαρεί για την εκλογή τους και να τους μιλήσει για τις προσεχείς εκλογές.

Οι εξορμήσεις του Μητσοτάκη από Δευτέρα

Σήμερα το πρωί θα γίνει ο πρώτος πρωινός καφές στην Πειραιώς παρουσία του κ. Μητσοτάκη, ενώ έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του προγράμματος των περιοδειών του για την πρώτη προεκλογική εβδομάδα. Τη Δευτέρα θα επισκεφθεί το Περιστέρι, Τρίτη και Τετάρτη θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Κρήτη, την Παρασκευή θα μεταβεί στη Θεσσαλία, ενώ το Σάββατο θα βρεθεί σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

 iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ