close search results icon

Δέσμευση Κασσελάκη για μηδενικό φόρο σε επαγγελματίες με χαμηλό εισόδημα

Τι εκτιμάται γι' αυτούς που έχουν ατομική επιχείρηση. 

Μια μέρα μετά τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής και τον επιπλέον φόρο 1.444 ευρώ (κατά μέσο όρο) για 473.000 φορολογούμενους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, παίρνει θέση και αναλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Σε ανάρτησή του στο κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε ότι θα είναι μηδενικός ο φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα ως 10.000 ευρώ.

«Ξέρετε τι είναι να γίνει με το νέο φορολογικό καθεστώς Μητσοτάκη; Δείτε στο βίντεο. Η λογική "41% έχω, ό,τι θέλω κάνω» οδηγεί ΚΑΙ σε φορολογική αλαζονεία. Δεσμευόμαστε στους ελεύθερους επαγγελματίες ότι με εισόδημα ως 10.000 ευρώ, ο φόρος τους θα είναι ΜΗΔΕΝ. Όχι επειδή σας κάνουμε χάρη. Αλλά επειδή με αυτά τα εισοδήματα, είναι κοινωνική ανάγκη ο φόρος που πληρώνετε να είναι ΜΗΔΕΝ», ανάρτησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση «ράβει» τεκμαρτό «κοστούμι» 10.920 ευρώ για 735.320 ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς μετά την αποτυχία του myData, επιστρέφει στα αντικειμενικά κριτήρια με την προσδοκία να μειώσει τη φοροδιαφυγή. Σημειώνεται ότι με την αύξηση του φορολογητέου εισοδήματος εκτιμάται ότι πολλοί δικαιούχοι με ατομική επιχείρηση θα εξαιρεθούν των επιδομάτων από τα οποία το Δημόσιο προσδοκά ότι θα εξοικονομήσει 100 εκατ. ευρώ.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ