close search results icon

ΔΕΘ: Θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης το Φράγμα Αλμωπαίου;

ΔΕΘ: Θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης το Φράγμα Αλμωπαίου;

Ναι, είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που ουσιαστικά ξεμπλόκαρε και ανακοίνωσε το μεγάλο έργο για την Πέλλα και αφορά την οδική σύνδεση της με τη Θεσσαλονίκη μ’ έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο χωρίς παρακάμψεις και ατελείωτες ουρές. 

Ένα έργο πνοής για τον Νομό που περίμεναν οι πολίτες του δεκαετίες ολόκληρες. 

Το έργο με προϋπολογισμό 358.8 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει την αναβάθμιση τριών τμημάτων του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης - Έδεσσας (ειδικότερα στο κομμάτι Αξιού ποταμού - Έδεσσα) καθώς και την λειτουργία και συντήρηση.

Έχει ανακοινωθεί και από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή στην προ ολίγων ημερών ανακοίνωση προκήρυξης των διαγωνισμών ΣΔΙΤ για πέντε έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ. Επομένως οι κάτοικοι της Πέλλας ξέρουν ότι στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια θα έχουν δρόμο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πιθανότατα πρωθυπουργό και για την επόμενη τετραετία, να είναι αυτός που όχι μόνον τον ανακοίνωσε αλλά θα τον εγκαινιάσει κιόλας.

Η Πέλλα, όμως, εδώ και πολλά χρόνια αναμένει κι ένα ακόμη μεγάλο έργο πνοής που δεν είναι άλλο από το φράγμα του Αλμωπαίου στην Καλή. Οι τελευταίες πληροφορίες (Ιούνιος του 2022) ήθελαν το προσχέδιο ΣΔΙΤ του έργου να υποβάλλεται στην επόμενη Διυπουργική Επιτροπή για έγκριση. Μήπως, λοιπόν ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ένα ακόμη μεγάλο έργο πνοής για την Πέλλα μιας και όπως έχει δημοσιευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανάληψη της Κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία ως Πρωθυπουργός έθεσε την υλοποίησή του ως πρώτη προτεραιότητα (μαζί με τον δρόμο);

Μάλιστα ο βουλευτής Πέλλας κ. Καρασμάνης δημοσίευσε τον Ιούνιο το Προσχέδιο ΣΔΙΤ για το Φράγμα Αλμωπαίου. Δείτε


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ