close search results icon

Δεύτερος γύρος με χαμηλή συμμετοχή: Τα εκλογικά ντέρμπι και τα μηνύματα

Το τοπίο από το πρωί έως και αυτήν την ώρα. 

14:5315.10.23

Επιλέγουν... τη λιακάδα οι πολίτες

Ακόμη πιο χαμηλά τα ποσοστά συμμετοχής των ψηφοφόρων στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις μέχρι τις 3 έχουν ψηφίσει 1.308.000 πολίτες, με ποσοστό συμμετοχής 23,1% έναντι 30% στην αντίστοιχη ώρα την προηγούμενη Κυριακή.

14:2715.10.23

«Εμπάργκο» ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ μετά τα ομοφοβικά σχόλια

Χωρίς εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα οι εκπομπές, αλλά και η βραδινή ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων στον ΣΚΑΪ, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά σφοδρά για το ομοφοβικό σχόλιο του Γιώργου Αυτιά κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο δημοσιογράφος επιχείρησε, σήμερα, να μαζέψει τις δηλώσεις του, αλλά επέλεξε να το κάνει διαβάζοντας μια δήλωση με εμφανή νομικό λόγο.

14:2015.10.23

Ενδυνάμωση σχέσεις εμπιστοσύνης ζητά ο Αγοραστός

Ευδιάθετος εμφανίστηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο οποίος βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση μετά την απόλυτη καταστροφή στην περιφέρειά του.

Ο Κώστας Αγοραστός που έχει δεχθεί και με το... παραπάνω τη στήριξη από κυβέρνηση και Ν.Δ. κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει «τον δρόμο της ανασυγκρότησης και να ξαναζωντανέψουμε να ενδυναμώσουμε την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια με σχέδιο, με πρόγραμμα».

14:0915.10.23

Η στήριξη Κασιμάτη στον υποψήφιο της Ν.Δ. και οι αντιδράσεις

Δημόσια στήριξη στον Γιάννη Λαγουδάκο, υποψήφιο δήμαρχο Περάματος με την στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία, προσέφερε με παρέμβασή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, με την κίνησή της να προκαλεί αντιδράσεις.

Με χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση η κ. Κασιμάτη χαρακτήρισε τον Γιάννη Λαγουδάκο «προοδευτικό και δημοκρατικό», ενώ στάθηκε στη δέσμευσή του για επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου της περιοχής, αλλά και στο ότι δέχεται πόλεμο από τους Σπαρτιάτες.

Στη Νίνα Κασιμάτη απάντησε άμεσα ο μέχρι πρότινος δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, μιλώντας για αλαζονεία και αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικά χρόνια τον κ. Λαγουδάκο είχε στηρίξει δημοσίως η Χρυσή Αυγή.

13:5115.10.23

Κουρέτας: Πιστεύω θα είμαι ο Περιφερειάρχης το βράδυ

Αισιόδοξος για επικράτησή του έναντι του Κώστα Αγοραστού εμφανίστηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Αφού προσήλθε στο εκλογικό του τμήμα για να ψηφίσει επισήμανε «σήμερα είναι μια μέρα με περίεργα συναισθήματα γιατί όποιος και να κερδίσει η Θεσσαλία είναι μια πληγή και δεν μπορεί να πανηγυρίσει. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον συνυποψήφιό και να τον ευχαριστήσω που φτάσαμε εδώ μέσα σε ένα σχετικά ήπιο κλίμα. Προσπάθησα να πείσω τον κόσμο να ψηφιστεί αυτός που είναι πιο ικανός και πιο παραγωγικός. Πιστεύω ότι το κατάφερα και θα είμαι ο Περιφερειάρχης το βράδυ»

13:0815.10.23

Ράνια Σβίγκου: Συμμετέχουμε, ψηφίζουμε προοδευτικούς υποψηφίους

Μήνυμα συμμετοχής και στήριξης προοδευτικών υποψηφίων στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στέλνει η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Συμμετέχουμε, ψηφίζουμε προοδευτικούς υποψηφίους. Δεν αφήνουμε την ψήφο μας να πάει χαμένη. Απορρίπτουμε την αλαζονεία και τους ωμούς εκβιασμούς της κυβέρνησης. Συμμετέχουμε στο δεύτερο γύρο των εκλογών και ψηφίζουμε προοδευτικούς ανθρώπους που θα δουλέψουν για την προκοπή και την πρόοδο, στο χωριό, την πόλη, την περιφέρεια. Ψηφίζουμε για την ζωή και το μέλλον μας», αναφέρει η κ. Σβίγκου.

11:3115.10.23

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Ζήτω την ανανέωση της εμπιστοσύνης

«Σήμερα η πόλη αποφασίζει για το μέλλον της. Εάν θα συνεχίσουμε μαζί, με δυναμικά, σταθερά βήματα μπροστά για τη Θεσσαλονίκη του 2030 ή αν θα γυρίσουμε στη Θεσσαλονίκη προηγούμενων δεκαετιών, των μηχανισμών, των αναβολών και των ακυρώσεων», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο 2ο Ενιαίο Λύκειο, στην οδό Ικτίνου.

Ο κ. Ζέρβας συμπλήρωσε πως «ξεβολέψαμε πολλούς το 2019, που σήμερα συνασπίστηκαν απέναντι σε κάθε Θεσσαλονικιά και Θεσσαλονικιό, που απεχθάνεται το παρασκήνιο. Με ξέρετε πολύ καλά. Ξέρετε ποιος είμαι. Ξέρετε τη δουλειά που έχω κάνει. Δεν κρύφτηκα ποτέ, δεν εμφανίστηκα τους τελευταίους μήνες».

Σημείωσε, δε, πως «έχω σχέδιο και πρόγραμμα απέναντι στο άγνωστο που κάποιοι υπόσχονται. Μαζί σας καλώ να συνεχίσουμε για τη Θεσσαλονίκη του 2030. Η Θεσσαλονίκη δεν γυρίζει πίσω. Ζήτω την ανανέωση της εμπιστοσύνης. Ναι στη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Ζέρβας προσήλθε στο εκλογικό κέντρο στις 11 το πρωί συνοδευόμενος από συνεργάτες και μέλη της διοίκησης του.

10:3015.10.23

Κάλεσμα Δούκα για αυξημένη συμμετοχή «για να μείνει ζωντανή η ελπίδα»

Στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. υποψήφιος απεύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες να πάρουν την αναμέτρηση στα χέρια τους «για τη νίκη της Αθήνας».

Αναλυτικά: Την περασμένη Κυριακή οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι άνοιξαν τον δρόμο για τη μεγάλη αλλαγή στην πόλη μας. Σήμερα ολοκληρώνουμε το άλμα για την Αθήνα του αύριο. Για μια Αθήνα πράσινη και καθαρή, ασφαλή και δημιουργική, για όλους. Προϋπόθεση είναι η μεγάλη συμμετοχή. Ελάτε να ψηφίσετε με αισιοδοξία. Πάρτε αυτή την αναμέτρηση στα χέρια σας , για τη ΝΙΚΗ της Αθήνας. Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα. Ελάτε μαζί να νικήσουμε.

10:2415.10.23

«Γινόμαστε μια ομάδα μεγάλη για τη Θεσσαλονίκη»

«Βρίσκουμε τον ρυθμό της Ιστορίας, αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη, δεν περισσεύει κανείς». Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει από την κάλπη ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης.

Ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. υποψήφιος σημείωσε ότι η πόλη γυρίζει σελίδα την επόμενη ημέρα για να τονίσει «αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη, δεν περισσεύει κανείς. Αγαπάμε την πόλη, τις βόλτες στο λιμάνι, ανεβαίνουμε στα τείχη. Βλέπουμε αυτήν την όμορφη πόλη και θέλουμε να δουλέψουμε για αυτή».

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ