close search results icon

ΔΕΥΑ Δήμου Πέλλας: Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι

Αντιδρούν στις προσεχείς αλλαγές και βλέπουν "διάλυση" τους. 

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Δήμου Πέλλας, στηρίζοντας τον πανελλήνιο αγώνα που γίνεται στις ΔΕΥΑ όλης της χώρας και την κινητοποίηση που έχει αναγγείλει το κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο των Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης, που είναι η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ. Η στάση εργασίας θα γίνει αύριο Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως και τη λήξη του ωραρίου (3 το μεσημέρι). 

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

Αποφασίστηκε και σύντομα θα κατατεθεί στην Βουλή προς ψήφιση σχέδιο νόμου που θα αφορά την διάλυση όλων των ΔΕΥΑ της χώρας και την συνένωσή τους ακόμα και σε επίπεδο ολόκληρης Περιφέρειας, δημιουργώντας γιγαντιαίους Οργανισμούς Ύδρευσης.

Είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους μας πως επιχειρείται βήμα-βήμα η ιδιωτικοποίηση του νερού. Ήδη από τον Μάρτιο, με την ένταξη των ΔΕΥΑ στην Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) έγινε το πρώτο βήμα. Έχουμε όλοι την δυσάρεστη εμπειρία της ΔΕΗ, όπου ένα κοινωνικό αγαθό πέρασε στα χέρια ιδιωτών, με αποτέλεσμα λίγοι εκλεκτοί να θησαυρίζουν και ολόκληρος ο ελληνικός λαός να αγκομαχάει προσπαθώντας να πληρώσει το υπερκέρδος τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Σε όσες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού δόθηκε η διαχείριση του νερού σε ιδιώτες, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά, με κατακόρυφη αύξηση των τιμολογίων, πλημμελή συντήρηση των δικτύων και κυρίως κατακόρυφη πτώση της ποιότητας του νερού και των υπηρεσιών διαχείρισης. Αυτό υποχρέωσε τις Κυβερνήσεις να επαναφέρουν την διαχείριση του νερού στο Κράτος και τους Δήμους. Γιατί να ακολουθήσουμε ένα αποτυχημένο μοντέλο;

Η ΔΕΥΑ Πέλλας με τις παρεμβάσεις της και τους συνεχούς ελέγχους εξασφαλίζει για τους δημότες της ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ. Φροντίζει για την συνεχή λειτουργία των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, ανταποκρίνεται ΑΜΕΣΑ στις βλάβες, επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της και βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η δημιουργία ενός βιολογικού και άλλοι τρεις είναι υπό κατασκευή, το Χημείο της ΔΕΥΑ Πέλλας πιστοποιήθηκε με ISO 17025:2017 έχοντας την δυνατότητα όλων των ελέγχων με ιδία μέσα, ενώ υπό ολοκλήρωση βρίσκονται και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες (ιστοσελίδα, e-billκτλ).

Το νερό είναι το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, η ποιότητά του συμβαδίζει με την ποιότητα ζωής και πρέπει να το διαφυλάξουμε ως ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΣΕ ΠΡΟΣΗΤΗ ΤΙΜΗ για εμάς και τις επόμενες γενιές. Δεν δεχόμαστε την αφαίρεση της διαχείρισης και της περιουσίας των ΔΕΥΑ από την τοπική αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία και την μεταβίβασή τους σε εκλεκτούς ιδιώτες.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού μέσω της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων(ΡΑΑΕΥ), αλλά και των ΣΔΙΤ και καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς και όλους τους δημότες να συμμετέχουν στους αγώνες μας.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Απαίτησή μας είναι ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ το Νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το νερό!

Αύριο 6/12/2023 η ΔΕΥΑ Πέλλας συμμετέχει στην στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ κατά τις ώρες 11:00-15:00 στα κεντρικά γραφεία στην Παναγιωτάκη 13.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος : Γλερίδης Δημήτριος

 Η Γεν. Γραμματέας: Καρανάσου Αγγελική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ