close search results icon

Διαφωνία εισαγγελέα-ανακριτή για την προφυλάκιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο

Διαφωνία εισαγγελέα-ανακριτή για την προφυλάκιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο

Σε κατ΄οίκον περιορισμό θα τεθεί ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στα Διαβατα της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια καταδίωξης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα ο ανήλικος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί.

Μετά την εξέλιξη αυτή την τελική απόφαση για το αν ο αστυνομικός θα προφυλακιστεί ή όχι θα λάβει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Για την ώρα, επίσης, παραμένει άγνωστο το πώς θα αντιδράσουν οι Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ενόψει της απολογίας του αστυνομικού.

Ο αστυνομικός έφτασε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζοντας ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα)

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασική υπερασπιστική γραμμή ήταν ότι πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν προπορευόμενοι συνάδελφοί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ