ΕΚΤΑΚΤΟ-Γαλλία: Ένοπλος έξω από δημοτικό σχολείο | PellaNews

ΕΚΤΑΚΤΟ-Γαλλία: Ένοπλος έξω από δημοτικό σχολείο

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν ευχαρίστησε την αστυνομία για τη γρήγορη σύλληψη ενός άνδρα οπλισμένου με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα κόπτη που έκανε απειλές έξω από ένα δημοτικό σχολείο στην περιοχή του Σηκου-Σεν-Ντένις του Παρισιού.

«Χαιρετίζω την ηρεμία και το δυναμισμό της αστυνομίας, η οποία παρενέβη πολύ γρήγορα για να συλλάβει ένα επικίνδυνο άτομο, οπλισμένο με ένα κόπτη, μπροστά από ένα δημοτικό σχολείο στο Σηκουάνα-Ντενίς», δήλωσε ο Νταρμάνιν, προσθέτοντας ότι, «το άτομο κάνοντας απειλές. ”

Ο άντρας φέρεται να απειλούσε τους γονείς καθώς πήγαιναν τα παιδιά τους στο σχολείο στο Rosny-sous-Bois.

Ο άνδρας εντοπίστηκε σε CCTV και συνελήφθη γρήγορα από την αστυνομία. Έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις περιστάσεις του φερόμενου περιστατικού, αν και δεν έχει ανακοινωθεί κανένα κίνητρο.

Ο άντρας χαρακτηρίστηκε από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ως “πολύ ασυνεπής” και έχει δεχθεί ανάκριση, αν και μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από Γάλλους εισαγγελείς κατά της τρομοκρατίας.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω πολλών επιθέσεων σε ολόκληρη τη Γαλλία, καθώς και αρκετών συλλήψεων ένοπλων ατόμων που είναι ύποπτοι ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αντίγραφα της επίθεσης της Νίκαιας στις οποίες σκοτώθηκαν τρία άτομα.

thessatoday.gr