Ηπιότεροι οι περιορισμοί στο Λονδίνο εν όψει Χριστουγέννων | PellaNews

Ηπιότεροι οι περιορισμοί στο Λονδίνο εν όψει Χριστουγέννων

Μπορεί η Αγγλία να παραμένει στο κόκκινο λόγω της πανδημίας και ολόκληρη η περιφέρεια να έχει ενταχθεί στο επίπεδο κινδύνου 3, ωστόσο μετά τις ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον, το Λονδίνο εντάσσεται στο επίπεδο 2, με αποτέλεσμα οι περιορισμοί να είναι ηπιότεροι και οι κάτοικοί να έχουν λίγο μεγαλύτερη ελευθερία και η οικονομία να ανοίξει περισσότερο. 

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι οι παμπ, τα εστιατόρια και τα μπαρ μπορούν να ανοίξουν, αλλά το αλκοόλ θα σερβίρεται μόνο ως μέρος γεύματος. Πάντως τα νοικοκυριά δεν θα μπορούν να «να αναμειγνύονται» σε εσωτερικούς χώρους.

Με στόχο να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού, η βρετανική κυβέρνηση μοίρασε τη χώρα σε τρεις περιοχές με διαφορετικά επίπεδα επικινδυνότητας, ενώ το σύστημα είναι πιο αυστηρό από πριν το lockdown. Όπως αποφασίστηκε, το μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας θα βρίσκεται είτε στο επίπεδο 2 όσο και στο υψηλότερο επίπεδο 3. Μόνο η Κορνουάλη, η Νήσος του Γουάιτ και οι Νήσοι Σκίλι θα βρίσκονται στη χαμηλότερη βαθμίδα 1.

Στις περιοχές της βαθμίδας 3 -εκεί παμπ και εστιατόρια θα είναι κλειστά, αλλά θα επιτρέπεται το delivery και το take away- περιλαμβάνονται το Μάντσεστερ, το Νιούκαστλ και το Μπρίστολ. Το Λίβερπουλ, πόλη που έχει πρωτοπορήσει στη διενέργεια μαζικών τεστ, θα βρίσκεται στην κατηγορία 2.

Με την άρση του lockdown στις 2 Δεκεμβρίου στην Αγγλία, θα πάψει να ισχύει ο περιορισμός κυκλοφορίας, και όλα τα καταστήματα, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια θα ανοίξουν ξανά. Αλλά οι πολίτες θα κληθούν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι, αν αυτό είναι εφικτό από το αντικείμενο της εργασίας τους.

«Η ελπίδα βρίσκεται στον ορίζοντα, αλλά πρέπει ακόμη να προσπαθήσουμε σκληρά», είπε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ στα μέλη του Κοινοβουλίου, το οποίο θα ψηφίσει για την επιβολή των νέων μέτρων στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον Ματ Χάνκοκ, η κυβέρνηση θα επανεξετάζει κάθε 14 ημέρες την κατάσταση ανά περιοχή και αναλόγως θα αποφασίζει αν θα αλλάξουν κατηγορία.

Τι προβλέπουν οι κανόνες

Οι κανόνες ανά επίπεδο κινδύνου που επιβάλει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον είναι οι εξής:

Σε όλες τις βαθμίδες

Όλοι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι εφικτό.

Κανονική λειτουργία της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες και στα κέντρα φροντίδας παιδιών. Ανοιχτά γυμναστήρια και πισίνες. Ανοιχτά καταστήματα και κομμωτήρια.

Θα υπάρχουν εξαιρέσεις στους κανόνες για την ανάμειξη των νοικοκυριών, με το σύστημα της «φυσαλίδας υποστήριξης».

Επίπεδο 1

Έξι άτομα στο μέγιστο θα μπορούν να συναντηθούν σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Μπαρ, παμπ και εστιατόρια θα παρέχουν κανονικά υπηρεσίες, θα κάνουν delivery και take away, με τις τελευταίες παραγγελίες να δίνονται στις 10 μ.μ., ενώ θα πρέπει να κλείνουν στις 11 μ.μ.

Ανοιχτοί χώροι διασκέδασης.

Ανοιχτά ξενοδοχεία. Επιτρέπεται η διανυκτέρευση έως και έξι ατόμων.

Επιτρέπονται η άσκηση και τα σπορ σε εξωτερικούς χώρους, αλλά το πολύ έξι άτομα σε εσωτερικούς χώρους.

Οι πολίτες καλούνται να μετακινούνται είτε με τα πόδια είτε με ποδήλατο.

Επιτρέπονται μεγάλες εκδηλώσεις, αθλητικά γεγονότα και παραστάσεις, αλλά περιορίζεται η  χωρητικότητα στο 50% ή έως 4.000 άτομα σε εξωτερικούς χώρους / 1.000 σε εσωτερικούς χώρους (όποιο είναι χαμηλότερο).

Επίπεδο 2

Δεν επιτρέπεται η ανάμειξη νοικοκυριών σε εσωτερικούς χώρους. Το πολύ έξι άτομα θα μπορούν να συγκεντρώνονται σε εξωτερικούς χώρους.

Παμπ, μπαρ κλειστά εκτός αν λειτουργούν ως εστιατόρια. Το αλκοόλ σερβίρεται μόνο στο πλαίσιο ενός γεύματος. Τελευταίες παραγγελίες θα δίνονται στις 10 μ.μ., θα κλείνουν στις 11 μ.μ.

Επιτρέπεται η ψυχαγωγία και η λειτουργία ξενοδοχείων.

Η άσκηση και ο αθλητισμός επιτρέπονται σε εξωτερικούς χώρους, αλλά σε εσωτερικούς χώρους μόνο εάν δεν υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ μελών διαφορετικών νοικοκυριών.

Οι πολίτες συμβουλεύονται να μειώσουν τις μετακινήσεις και τα ταξίδια.

Επιτρέπονται μεγάλες εκδηλώσεις, αθλητικά γεγονότα και παραστάσεις, αλλά περιορίζεται σε 50% η χωρητικότητα ή έως 2.000 άτομα σε εξωτερικούς χώρους / 1.000 σε εσωτερικούς χώρους (όποιο είναι χαμηλότερο).

Βαθμίδα 3

Δεν επιτρέπεται η ανάμειξη νοικοκυριών σε εσωτερικούς χώρους και στους περισσότερους εξωτερικούς χώρους. Στα πάρκα και τα γήπεδα δεν θα μπορούν να συγκεντρώνονται πάνω από έξι άτομα.

Μπαρ, παμπ και εστιατόρια θα είναι όλα κλειστά, αλλά θα επιτρέπεται το delivery και take away. 

Δεν επιτρέπεται η ψυχαγωγία.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν την έξοδο από την περιοχή που βρίσκεται σε επίπεδο κινδύνου 3, καλούνται να μειώσουν τις μετακινήσεις.

Δεν επιτρέπεται η διανυκτέρευση πέρα ​​από τον τόπο κατοικίας, με εξαιρέσεις όταν υπάρχουν λόγοι εργασίας ή σπουδών. Τα καταλύματα επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο για όσους πρέπει να διανυκτερεύσουν για λόγους εργασίας.

Η άσκηση και ο αθλητισμός μπορούν να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους, αλλά απαγορεύονται δραστηριότητες επαφής υψηλότερου κινδύνου.

Απαγορεύονται μεγάλες εκδηλώσεις. Επιτρέπεται να γίνονται εκδηλώσεις drive through.

πηγή: efsyn.gr