close search results icon

Δίκη Φιλιππίδη: Στις δύο το μεσημέρι η απόφαση της έδρας

Δίκη Φιλιππίδη: Στις δύο το μεσημέρι η απόφαση της έδρας

Μία από τις πιο γνωστλες υποθέσεις σεξουαλικής βίας που αναδείχθηκε στο πλαίσιο του λεγόμενου ελληνικού meToo κλείνει σήμερα, εκτός απροόπτου, με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται από το πρωί μέχρι αυτή την ώρα η διάσκεψη ένορκων και τακτικών δικαστών ενώ η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τον γνωστό ηθοποιό - που κατηγορείται κατηγορίες για έναν βιασμό κατ'εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού, σε βάρος τριών συναδέλφων του - θα ανακοινωθεί στις 2 μετά το μεσημέρι.

Ο Πέτρος Φιλλιπίδης δεν έχει πάει ακόμα στο δικαστήριο.

Αν οι δικαστές αποδεχθούν την πρόταση που υπέβαλλε στις 13 Ιανουαρίου η Εισαγγελέας Έδρας κ Στόγια , τότε θα πρέπει να κηρύξουν ένοχο για τις δύο απόπειρες βιασμού τον κατηγορούμενο και αθώο λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό.

Οι καταγγέλλουσες, που είναι παρούσες όλο αυτό το διάστημα στην δίκη, αναμένουν μία τιμωρία για όσα ισχυρίζονται ότι υπέστησαν από τον κατηγορούμενο όταν του ζήτησαν δουλειά. Ο ίδιος ο επιφανής ηθοποιός αναμένει μία συνολική αθώωση καθώς ισχυρίζεται ότι όλα όσα του καταλογίζονται "είναι ψεύδη", είναι "οργανωμένο σχέδιο" με στόχο να τρωθεί ο ίδιος ώστε "να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο".

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ