close search results icon

Δίκη Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια για αναβολή μέχρι τον Απρίλιο

Δίκη Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια για αναβολή μέχρι τον Απρίλιο

Να αναβληθεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση θανάτου της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας ζήτησε πριν από λίγο ο συνήγορος της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος ζήτησε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο του 2023. Ωστόσο το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από το δικαστήριο, η πρόεδρος του οποίου είπε: «τα κωλύματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με διακοπή, πρώτιστο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της δικαιοσύνης. Η κατηγορούμενη πρέπει να δικαστεί, χωρίς να πρέπει να παραμένει στη φυλακή επειδή δεν λήγει άμεσα το 18μηνο. Είναι σεβαστά τα προβλήματα υγείας και τα άλλα κωλύματα, αλλά μπορούν να αντιμετωπιστούν με διακοπή».

Πρακτικά, η πρόεδρος πρότεινε η δίκη να συνεχιστεί σε εύλογο σύντομο χρονικό διάστημα και όχι σε τρεις μήνες, όπως ζήτησε ο Αλέξης Κούγιας.

Να σημειωθεί ότι η Ρ. Πισπιρίγκου οδηγήθηκε στο εδώλιο στις 9:40 από πάνοπλους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας μεταγωγών. Πριν καθίσει στη θέση της κατηγορούμενης κοίταξε προς τα έδρανα του ακροατηρίου αναζητώντας με το βλέμμα της τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος είχε προσέλθει από νωρίς στο δικαστήριο και κάθισε στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου.

Λίγο μετά τις 9 έφτασαν στο δικαστήριο οι συγγενείς της κατηγορουμένης, η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της.

Η έδρα αποτελείται από τρεις γυναίκες τακτικούς δικαστές και μία γυναίκα εισαγγελέα.

protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ