close search results icon

Δήλωση-Καταγγελία της Αναστασίας Δαρδανελιώτη: «Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις...»

Δήλωση-Καταγγελία της Αναστασίας Δαρδανελιώτη: «Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις...»


Έντονη αντίδραση προκάλεσε η δημόσια καταγγελία της Αναστασίας Δαρδανελιώτη, δικηγόρου και δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης στον Δήμο Πέλλας, η οποία εξελέγη πρώτη σε σταυρούς στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.


Η κ. Δαρδανελιώτη, με δήλωσή της, κατήγγειλε περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πέλλας με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Πέλλας. Όπως αναφέρει, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επιχείρησε να την απομακρύνει από την αίθουσα με τρόπο που η ίδια χαρακτηρίζει «προσβλητικό και αήθη».


Ανακολουθία με τον Κώδικα Δεοντολογίας


Η δήλωσή της αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς μόλις εννέα ημέρες νωρίτερα, στις 23 Ιουλίου 2025, το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας είχε εγκρίνει ομόφωνα τον Κώδικα Δεοντολογίας και Συμπεριφοράς Αιρετών, ο οποίος, όπως η ίδια επισημαίνει, φαίνεται να παραβιάστηκε κατάφωρα από τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.


Η κ. Δαρδανελιώτη υπενθύμισε επίσης πως στις 26 Ιουλίου ο ίδιος Αντιδήμαρχος φέρεται να επέδειξε αντίστοιχα ανάρμοστη στάση και απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αθύρων.


Δημόσια Καταγγελία και Κάλεσμα για Ενέργειες


«Καταγγέλλω δημόσια την απαράδεκτη συμπεριφορά του εν λόγω Αντιδημάρχου, κατά παράβαση των διατάξεων του Κώδικα Δεοντολογίας και Συμπεριφοράς Αιρετών», αναφέρει η δήλωση, η οποία κλείνει με σαφή κάλεσμα προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την αποκατάσταση της θεσμικής τάξης.


Η παρέμβαση της κ. Δαρδανελιώτη αναμένεται να πυροδοτήσει πολιτική συζήτηση εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, ειδικά ενόψει της πρόσφατης υιοθέτησης του Κώδικα Δεοντολογίας, αλλά και της ανάγκης διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών και της ισότιμης συμμετοχής όλων των εκλεγμένων μελών.

Αναλυτικά η δήλωση της 

Πριν αλέκτωρ λαλίσει τρις...

Στις 23-7-2025,κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας,εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ ο Κώδικας Δεοντολογίας και Συμπεριφοράς Αιρετών.

Εντούτοις,σήμερα,εννιά μόλις ημέρες αργότερα,και ενώ παρευρέθηκα σε προγραμματισμένη συνάντηση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πέλλας με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Πέλλας,ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επιχείρησε να με εκδιώξει από την αίθουσα,με τρόπο προσβλητικό και αήθη προς το πρόσωπό μου,ενώ έχω κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση,ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος,να ενημερώνομαι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Πέλλας και να παρευρίσκομαι σε οποιαδήποτε συνάντηση αφορά στο κοινό καλό και δη το καλό των συμπολιτών μου.

Μάλιστα,αξίζει εν προκειμένω ν'αναφερθεί,ότι ο ίδιος Αντιδήμαρχος στις 26-7-2025 επέδειξε ανάρμοστη και απρεπή συμπεριφορά και σε βάρος του Προέδρου της Δ.Κ. Αθύρων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ,λοιπόν,δημόσια την απαράδεκτη συμπεριφορά του εν λόγω Αντιδημάρχου,κατά παράβαση των διατάξεων του Κώδικα Δεοντολογίας και Συμπεριφοράς Αιρετών και ΖΗΤΩ από το Προεδρείο του Δ.Σ.Πέλλας,ως το αρμόδιο όργανο, να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ