close search results icon

«Δίμηνη αναστολή των τακτικών χειρουργείων του Γ.Ν. Εδέσσης λόγω αδειών και ελλείψεως προσωπικού».

Ερώτηση από την "Ελληνική Λύση". 

Του: Χήτα Κωνσταντίνου, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Δίμηνη αναστολή των τακτικών χειρουργείων του Γ.Ν. Εδέσσης λόγω αδειών και ελλείψεως προσωπικού».

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εδεσσαϊκή» της 21ης Ιουνίου (Αρ. φύλλου 3215) αναστέλλονται όλα τα τακτικά χειρουργεία από 7 Ιουλίου έως και 29 Αυγούστου λόγω αδειών και ελλείψεως προσωπικού και θα λειτουργούν μόνον τα επείγοντα.

Σημειωτέον ότι η αναστολή των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων, λόγω ελλείψεως αναισθησιολόγων είχε αποφασισθεί τον Οκτώβριο του 2023 και στις αρχές του 2024.

Αντιλαμβάνεσθε ότι η συγκεκριμένη κατάσταση απάδει των λεγομένων σας περί πολύ καλής ή αρίστης λειτουργίας του Ε.Σ.Υ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Προτίθεσθε να προβείτε στην στελέχωση θέσεων γιατρών και νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Εδέσσης, ώστε να μην παρουσιάζεται η στρεβλή αυτή κατάσταση απτομένη της υγείας των ασθενών του νομού Πέλλας;
  2. Τι προτίθεσθε να πράξετε άμεσα για την ανωτέρω απόφαση της αναστολής των τακτικών χειρουργείων του ως άνω Γενικού Νοσοκομείου;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ