close search results icon

Δήμητρα Σπόντη Γιαννιτσά: "Αν έχεις έναν στόχο και θέλεις να τον πετύχεις δεν σε νοιάζει τίποτα άλλο"

"Στόχος η ιατρική από το δημοτικό. Στους νεότερους θα έλεγα οτι σκοπός είναι η απόκτηση γνώσεων και όχι η βαθμοθηρία"

συνέντευξη στον Παύλο Νεκτάριο Παπαδόπουλο

Είναι ένας κλάδος που απαιτεί "θυσίες". Και οι γονείς το είπαν αυτό στη Δήμητρα Σπόντη, η οποία όμως είχε κάνει την επιλογή της από πολύ πολύ μικρή ηλικία. Κι αν δεν πετύχαινε, είχε σκεφτεί να στοχεύσει σε κάτι παρεμφερές. Δεν χρειάστηκε όμως. Η ιατρική είναι κοντά πλέον, καθώς συγκέντρωσε 18650 μόρια. Και στόχος...επετεύχθη! Με την ικανοποίηση αυτή αλλά και τη δική της εμπειρία, η Δήμητρα μιλά στο pellanews.gr κι εμείς με τη σειρά μας της δίνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια.  

~ Δήμητρα, καταρχήν συγχαρητήρια. Θα μας αναλύσεις πως τα πήγες στα μαθήματα και πως είδες τα θέματα;

Τα θέματα μου φάνηκαν σχετικά απαιτητικά. Συγκεκριμένα, βιολογία έγραψα 19.4 ,παρόλο το γεγονός ότι με δυσκόλεψε περισσότερο από τα υπόλοιπα μαθήματα. Στην χημεία έγραψα 18,8 και εκεί η δυσκολία ήταν στο πλήθος των θεμάτων, συνεπώς χρειαζόταν ταχύτητα και σίγουρα καλή διαχείριση χρόνου. 

Όσον αφορά την φυσική, στην οποία έγραψα 18.5, τα θέματα μου φάνηκαν απλά και αναμενόμενα. Τέλος, στην έκθεση έγραψα 17,9 και στα θέματα δεν αντιμετώπισα κάποια δυσκολία. 

Έτσι γενικό μέσο όρο συγκέντρωσα 18.650 μόρια.

~ Είχες στόχο εξαρχής την Ιατρική; Ή έχεις κατά νου κι άλλους κλάδους επαγγελματικούς;

Ήδη από το δημοτικό ήθελα να περάσω Ιατρική. Βέβαια φέτος είχα και άλλες επιλογές στο μυαλό μου ,σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά, όπως Φαρμακευτική και Διατροφολογία, αλλά αυτό που ανέκαθεν ήθελα να περάσω ήταν Ιατρική.

~ Πώς βίωσες την προετοιμασία σου;

Η προετοιμασία είναι κάτι δύσκολο για έναν μαθητή. Έχει πολύ διάβασμα, πολύ πίεση πάρα πολύ τρέξιμο και φυσικά καθόλου ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθείς με ένα χόμπι για παράδειγμα. Αλλά αν έχεις έναν στόχο και θέλεις να τον πετύχεις δεν σε νοιάζει τίποτα άλλο.

screenshot-25-1C0FZ.png
Η Δήμητρα Σπόντη είχε τον στόχο της. "Όπλισε" με συγκεκριμένο προγραμματισμό και επετεύχθη!

~ Οι γονείς τι σου έλεγαν; Τώρα βέβαια είναι ιδιαίτερα συγκινημένοι και ευχαριστημένοι και χαίρονται περισσότερο από εμάς όταν πετυχαίνουμε κάτι, ειδικά κάτι τέτοιο όπως εσύ!

Οι γονείς μου έλεγαν ότι το λειτούργημα του ιατρού είναι δύσκολο και απαιτεί θυσίες, όπως και η ίδια η σχολή είναι πολύ δύσκολη, για αυτό προσπαθούσαν να με βοηθήσουν να έχω και άλλες επιλογές εκτός από αυτήν. Βέβαια πάντα μου έλεγαν ότι η επιλογή είναι δική μου και ότι θα με στηρίξουν όπως και να έχει.

~ Τι θα συμβούλευες έναν νέο που πρόκειται να δώσει πανελλήνιες. Και για την προετοιμασία και για την ύστατη ώρα των εξετάσεων.

Θα τον συμβούλευα αρχικά να ξέρει σε ποια σχολή θέλει να περάσει, να αποκτήσει έναν στόχο , καθώς αυτός θα αποτελεί και το κίνητρό του καθόλη την διάρκεια της χρονιάς. Ταυτόχρονα, να αποβάλλει την βαθμοθηρία και να σκοπεύει στην απόκτηση γνώσεων, η οποία θα τον οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Τέλος, πρέπει να είναι όσο μπορεί ήρεμος , ψύχραιμος , να έχει υπομονή , επιμονή , να πιστεύει στον εαυτό του και πως οι κόποι του θα ανταμειφθούν.







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ