close search results icon

Δήμος Αλμωπίας: Δεν εκλέχθηκε Συμπαραστάτης

Δήμος Αλμωπίας: Δεν εκλέχθηκε Συμπαραστάτης

Διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας η συνεδρίαση για την εκλογή του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη στον Δήμο Αλμωπίας. 

20240408-191847.jpg

Από την διαδικασία που έγινε δεν προέκυψε εκλογή καθώς κανένας υποψήφιος δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους 17 ψήφους ώστε να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία που ορίζει η νομοθεσία 

1000061674.jpg


Για την διαδικασία τοποθετήθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου,  αλλά και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Μπάτσης και Δημήτρης Μπίνος. 

Ο Νίκος Παρούτογλου στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην σημασία του θεσμού για την τοπική κοινωνία αναλύοντας τις αρμοδιότητες που θα είναι ο άνθρωπος που θα επιλεχθεί ενώ έκανε αναφορά και στις αδυναμίες που υπάρχουν από πλευράς νομοθεσίας.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Αλμωπίας:

Απο την πλευρα του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Μπάτσης εξεφρασε την στήριξη του στο πρόσωπο του πρωην συνεργάτη του Κώστα Ανδρονικου ενω ο Δημήτρης Μπίνος τονισε πως το πρόσωπο που θα επιλεγεί δεν πρέπει να σχετίζεται με παρατάξεις. 

Παράλληλα στην συνεδρίαση τοποθετήθηκε τοσο η υποψήφια Μαγδαληνή Παπαδοπουλου που παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της υποψηφιότητας της οσο και ο Κώστας Ανδρόνικου.

Για την ιστορία Υποψήφιοι στην πρωτη αυτή διαδικασία ήταν οι Κωνσταντίνος Ανδρόνικου που έλαβε7 ψήφους,  η Αναστασία Μανδαλιανου 6 ψήφους,  η Ελένη Μπαρουφλη 2 ψήφους,   η Μαγδαληνή Παπαδοπουλου 5 ψήφους και ο Τσίτας Γρηγόρης 2 ψήφους ενώ 2 ψήφοι ηταν στο λευκό, ωστόσο δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει κανένας τις 17 ψήφους που απαιτούνταν με την διαδικασία να επαναληφθεί σε λίγες εβδομάδες 

Δείτε φωτογραφίες 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ