close search results icon

Δήμος Παιονίας...έργα μέχρι και στην Κούπα

Δήμος Παιονίας...έργα μέχρι και στην Κούπα

Η Κούπα είναι ένα μικρό χωριό του Δήμου Παιονίας, όπου τον χειμώνα κατοικούν λιγοστοί άνθρωποι ενώ το καλοκαίρι επισκέπτονται πολλοί το χωριό λόγο και της Γαλάζιας Λίμνης 

Ο Δήμος Παιονίας και ο Κώστας Σιωνίδης δεν ξεχνούν το μικρό αυτό χωριό και προβαίνουν σε έργα ανάπλασης του οικισμού 

Ο Δήμος Παιονίας με ανάρτηση του αναφέρει 

«Ανάπλαση των Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Κούπας»


Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η κατασκευή του έργου «Ανάπλαση των Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Κούπας», συνολικής δαπάνης 362.619,11€ με χρηματοδότηση 264.000,00€ από το Πράσινο Ταμείο - ΚΑΠ Επενδυτικών Δαπανών Δήμων 2021.


Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα ενεργειών και πρωτοβουλιών του δήμου Παιονίας για την «ανάδειξη» και «βελτίωση των υποδομών» των περιοχών φυσικού κάλους του ορεινού όγκου του Πάικου και του Αξιού ποταμού.  


Το έργο στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής με την πλήρη αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Κούπας, ενοποιώντας τους χώρους από τη «Βρύση», την «Πλατεία» και το «Αλώνι», οι οποίοι νοητά συνδέονται με μια ευθεία γραμμή. 

fb-img-1712831339057.jpg


Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις γίνονται με σκοπό να διασώσουν ότι έχει απομείνει από τον παλιό χαρακτήρα του οικισμού, να ενθαρρύνουν κάθε ιδιωτική δραστηριότητα και να προάγουν τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής (Σκα- Γαλάζια Λίμνη- Κούπα- Φανό-Πλάγια), συμπίπτουν δε, με την ένταξη της Κούπας στην Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Πάρκων (Federation of European Parks ή Europarc Federation).

fb-img-1712831332746.jpg

Σιγουρα αξίζει να επισκεφτεί κάποιος το χωριό ειδικά τώρα την Άνοιξη ή και το Καλοκαίρι στις 14 Αυγούστου όταν και το χωριό έχει το πανηγύρι του στην ιστορική εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ