close search results icon

Δήμος Πέλλας δημοτικές εκλογές: Η λέξη "χρίσμα" δεν χωράει παντού

Άτοπα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σήμερα διαδικτυακά. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Ένα περίεργο κλίμα επικράτησε, καθώς σάιτ από την Αθήνα και συγκεκριμένα το protothema.gr, παρουσίασε ρεπορτάζ με θέμα τα χρίσματα που δίδονται για τις περιφέρειες αλλά και κάποιους Δήμους της χώρας.

Λογικό να υπάρξουν στηρίξεις στις Περιφέρειες, ο ανταγωνισμός των κομμάτων εναπόκειται και σ' αυτό το πεδίο. Αλλά στηρίξεις σε Δημάρχους....εκτός Αθήνας, Θεσσαλονίκης και το πολύ πολύ σε πολύ μεγάλους Δήμους, δύσκολα, ειδικά όπως έχει διαμορφωθεί η αυτοδιοίκηση σήμερα και όλοι μιλούν για παρατάξεις μακριά από κόμματα κλπ.

Στο δημοοσίευμα υπήρχε το σημείο του Δήμου Πέλλας, αναφέροντας οτι δίδεται "στήριξη" στον "Θανάση Φουντουκίδη", από πλευράς ΝΔ. Κάτι το οποίο εξ αρχής δημιούργησε "κλίμα", το οποίο  όμως το μόνο που έφερε ήταν, πέρα από την "φαγούρα" της αποτυχίας να δημιουργηθεί μπάχαλο σε "ήρεμα νερά", διαψεύσεις για κάποιες ώρες. 

Το δημοσίευμα που αναφερόταν στην παράταξη "Μέλλον Δημιουργίας", το οποίο είχε λάθος το όνομα του υποψηφίου Στάθη Φουντουκίδη, τον οποίο βάφτισε "Θανάση" (παρακούγονται εν Αθήναι λέξεις, ειδικά αν η "πληροφόρηση" είναι "τηλεφωνική"), τελικώς δεν θα μπορούσε να ισχύει, καθώς και οι τρεις υποψήφιοι στον Δήμο Πέλλας, προέρχονται κομματικά από τον χώρο της Ν.Δ. Οι ίδιοι οι υποψήφιοι αναφέρουν στην τελική, οτι "χτίζουν ψηφοδέλτια χωρίς κόμματα και χρώματα". 

Οπότε, θα ήταν άτοπο να δοθεί "χρίσμα" ή "στήριξη", σε κάποιον εκ των τριών. 

Με έναν Δήμαρχο εκ νέου υποψήφιο που είναι "εν ενεργεία πολιτικό πρόσωπο", έχει μια σταθερή βάση και έχει αρχίσει και δημιουργεί περαιτέρω, τον επικεφαλής της μείζονος που πάει για 3η μάχη στις εκλογές και έχει και πρόσωπα από τον χώρο της ΝΔ και έναν νεότερο ο οποίος δεν έχει συμπεριλάβει πρόσωπα μόνο απο τον γαλάζιο χώρο, πως να δώσει ένα κόμμα και ειδικά το κυβερνητικό εν προκειμένω, στήριξη;

Φαντάζεστε τι θα γινόταν; Ξέρετε πως πέφτουν τα κάστρα λένε; Λοιπόν, δεν θα ήθελε κανείς αυτή τη στιγμή, με νωπά ακόμη αριθμούς και αποτελέσματα, να δημιουργηθούν εκ του μη υπάρχοντος συγχύσεις. 

Έχει ο κόσμος τα δικά του βάσανα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ