close search results icon

Δήμος Πέλλας/Εκλογές: Που εστιάζει η παράταξη Καστερίδη-Τι αναφέρεται για "μαντρί" και "πρόβατα"

Ανάβει το κλίμα στο δρόμο προς την κάλπη της 15ης Οκτωβρίου. 

Δήμος Πέλλας/Εκλογές: Που εστιάζει η παράταξη Καστερίδη-Τι αναφέρεται για "μαντρί" και "πρόβατα"

Στο δρόμο προς την κάλπη της 15ης Οκτωβρίου στον Δήμο Πέλλας, τον μοναδικό που έμεινε χωρίς να έχει εκλεγεί Δήμαρχος και δημοτική αρχή, που θα αναλάβουν τη διοίκηση από 1ης Ιανουαρίου 2024, τα πράγματα δεν είναι στάσιμα. Οι υποψήφιοι κινούνται καθ' όσον ο καθένας δύναται, σε έναν συγκεκριμένο αστερισμό. Σίγουρα όχι ζωδιακό. 100% όμως αυτοδιοικητικό. Στο 100%;

Φαίνεται οτι οι εξελίξεις φέρουν "συμμαχίες", φαίνεται οι εξελίξεις "ακολουθούν" τις πρώτερες "συμμαχίες" που υπήρξαν. Είναι όμως ίδια "φύσης";

Οι εκλογές ανέδειξαν 3η δύναμη την παράταξη του Γρηγόρη Στάμκου. Προκρίθηκαν οι δύο αντίπαλοι Στάθης Καστερίδης και Στάθης Φουντουκίδης. Τι γίνεται σήμερα, τι θα γίνει αύριο, πως προχωρά η κατάσταση έως την κάλπη της Κυριακής;

Από πλευράς Φουντουκίδη υπάρχει προχωρημένη ικανοποίηση, διότι φαίνεται να έχουν εκληφθεί μηνύματα "υποστήριξης" και "συμπαράστασης" ενεργής, η οποία εστιάζει περισσότερο στο χώρο της Ν.Δ., εστιάζει στο "ποιος μπορεί να συνεχίσει αυτό που τώρα γίνεται". Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει από πλευράς Καστερίδη, όπου δεν προκρίνεται κανένα μήνυμα υποστήριξης από κόμματα, καθώς έχει ειπωθεί πως "οι ταυτότητες έχουν μείνει εκτός της πόρτας της παράταξης".

Με αποτέλεσμα, κύκλοι της παράταξης να αναφέρουν πως πολίτες της πόλης και ολόκληρου του Δήμου, να μιλούν για «πολιτικό μάντρωμα» και να ασκούν κριτική περί "μαντριού" και "γιδιών", (έτσι όπως σας το λέω), απευθυνόμενη στον κόσμο "που δεν θέλει τέτοιες αγκυλώσεις", αλλά "ικανούς και έμπειρους να διαχειριστούν αύριο τη διοίκηση του Δήμου".

Και γι' αυτό κυριαρχεί στον ως άνω αναφερόμενους το εξής:

"Θα επιβεβαιωθούν οι ψίθυροι; Θα μπουν τελικά τα γίδια στο μαντρί; Σε κάθε κοινωνία υπάρχουν συμφέροντα ατομικά και κοινωνικά που συγκρούονται. Ορθή λοιπόν πολιτική είναι αυτή που θα φέρει το μέγιστο καλό στον μέγιστο αριθμό ανθρώπων. Υπονομεύοντας την νοημοσύνη τους, αυτό φυσικά, δεν επιτυγχάνεται. Με ανυπομονησία περιμένουμε αν τελικά, στον δήμο Πέλλας, μπουν τα γίδια στο μαντρί".

Είναι φανερό πως μπαίνουν πλέον διλήμματα. Διλήμματα που δεν ξέρουμε αν στην αυτοδιοίκηση, την οποία ο πολίτης θέλει "ανεξάρτητη", μπορούν να μπουν και να ενισχύσουν μία κατάσταση, αφήνοντας μια άλλη πίσω.

"Ο κόσμος τι λέει ή μάλλον τι θα πει; Ότι ήρθε το Πάσχα νωρίτερα και θα μπει στη σούβλα ή θα δει το λιβάδι του αν μπορεί να παραμείνει πράσινο, με τρυφερό χορτάρι;", αναρωτιούνται.

"Ιδού το λιβάδι, ιδού και το ηλιοβασίλεμα στο βάθος!", υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

*report pellanewsteam

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ