close search results icon

Δημοσίευμα αναφέρει ότι εντοπίστηκε η σορός του Ναβάλνι – Δεν έχει γίνει νεκροψία

Πώς εξηγεί υγειονομικός τις αναφορές για μώλωπες στο σώμα και στο στήθος του Ρώσου αντιφρονούντα.

Δημοσίευμα αναφέρει ότι εντοπίστηκε η σορός του Ναβάλνι – Δεν έχει γίνει νεκροψία

ΗNovaya Gazeta Europe επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η σορός της ηγετικής μορφής της ρωσικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε νεκροτομείο στο νοσοκομείο Salekhard.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό μέσο η σορός μεταφέρθηκε εκεί από τον τόπο θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι, ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί νεκροψία.

«Συνήθως τα πτώματα ανθρώπων που πεθαίνουν στη φυλακή μεταφέρονται κατευθείαν στο Γραφείο Ιατροδικαστικής Ιατρικής, αλλά σε αυτή την περίπτωση μεταφέρθηκε για κάποιον λόγο στο νοσοκομείο» αναφέρει νοσηλευτής στην Novaya Gazeta και προσθέτει «τον πήγαν με όχημα στο νεκροτομείο, τον έβαλαν μέσα και έχουν τοποθετήσει δύο αστυνομικούς μπροστά στην πόρτα. Θα μπορούσαν να βάλουν και σημείωμα που να αναφέρει “κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ”. Όλοι μας θέλουμε να μάθουμε τι έγινε και γιατί υπάρχει τόση μυστικότητα».

Σύμφωνα με την Novaya Gazeta διέρρευσε πως ο θάνατος δεν δείχνει να είναι αποτέλεσμα εγκληματικής πράξης, όμως έχει απαγορευτεί σε γιατρούς να πραγματοποιήσουν νεκροψία.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι υπάρχουν τραύματα στη σορό, εκτιμώντας ότι θυμίζουν μώλωπες που θα μπορούσαν να προέλθουν από σπασμούς. «Εάν κάποιος έχει σπασμούς και άλλοι προσπαθούν να τον κρατήσουν, αλλά οι σπασμοί είναι πολύ δυνατοί, τότε εμφανίζονται μώλωπες. Ανέφεραν, ακόμη ότι είχε μώλωπες και στο στήθος, που προκύπτουν από προσπάθειες καρδιακής ανάταξης».

«Άρα προσπάθησαν να τον ανατάξουν και πιθανότατα πέθανε από ανακοπή» σημειώνει ο νοσηλευτής προσθέτοντας «κανένας δεν λέει γιατί έπαθε καρδιακή ανακοπή».

πηγή: efsyn.gr

*κεντρική φώτο: Ένα μεγάλο πορτραίτο του Αλεξέι Ναβάλνι κρατάει διαδηλωτής έξω από την ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο | (AP Photo/Markus Schreiber)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ