close search results icon

Δημοσκοπήσεις με μπροστά τη ΝΔ αλλά και "κίτρινες κάρτες" για ζητήματα που "καίνε"

Τι κατέγραψαν δύο εταιρίες για λογαριασμό των "Νέων" και του "Πρώτου Θέματος". 

Δύο δημοσκοπήσεις δημοσιεύτηκαν το Σάββατο (27-08-2022) οι οποίες διενεργήθηκαν από τις εταιρείες GPO και MARC για τις πανελλαδικές εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και «Πρώτο Θέμα»...

Στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 6,3% μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζει άνοδο, ενώ παρατηρείται κάμψη στα ποσοστά της ΝΔ. Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει επίσης άνοδο και αποτυπώνεται στο 12,1%, ενώ σχετικά σταθερά καταγράφονται τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων. Παράλληλα οι αναποφάσιστοι είναι στο 10,1%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με το 48,3% των πολιτών να απαντούν πως έχουν θετική γνώμη για αυτόν. Στη δεύτερη θέση αναρριχάται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συγκεντρώνει 41,5% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 37,2%.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί πάντως ότι το 58,3% απαντά πως έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του απέναντι στην κυβέρνηση και το κράτος.

Όπως αναφέρει επίσης η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η υπόθεση των υποκλοπών ανάγεται από τους ερωτηθέντες πολίτες ως τρίτο σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, -πίσω από τις τιμές του ρεύματος και την ακρίβεια-, ωστόσο το 68,9% των πολιτών κρίνει το ζήτημα ως ιδιαίτερα σημαντικό για την πολιτική ζωή.

Αδιάφορο εμφανίζεται το 29,9%.

Ευθύνες του πρωθυπουργού για το ζήτημα «βλέπει» το 59,1% των ερωτηθέντων, ενώ το 56,4% κρίνει αρνητικά τις κινήσεις του.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση για την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»:

screenshot-3-P4tAy.png

Όσον αφορά τη δημοσκόπηση της MARC για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 8,5% μονάδες διαφορά και το τρίτο ΠΑΣΟΚ έχει 12,3%.

Και στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση καταγράφεται υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημοφιλία με 46,1% και στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός με 49,9%.

Επιπλέον στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση τονίζεται το ενδιαφέρον των πολιτών για τα προβλήματα της καθημερινότητας με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Επίσης η συγκεκριμένη δημοσκόπηση αναφέρει ότι τα εθνικά θέματα και οι Τουρκικές προκλήσεις ανησυχούν το 36,4% των πολιτών, ενώ η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας είναι το βασικό θέμα ανησυχίας για το 30,2% των ερωτηθέντων όπως και οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας ανησυχούν το 26,3% των πολιτών, ενώ το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

screenshot-4-3yB86.png

πηγή: eviazoom.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ