close search results icon

Δημοσκόπηση Alco: Καταλογίζεται αλαζονεία στην κυβέρνηση – «Κανένα» κόμμα της αντιπολίτευσης αξιόπιστο για διακυβέρνηση

Οι συσπειρώσεις, η δημοφιλία των Υπουργών. 

Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι καταλογίζουν στο κυβερνών κόμμα αλαζονεία, πολλοί είναι οι υπουργοί με χαμηλές βαθμολογήσεις, ενώ μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια για την ακρίβεια. Παράλληλα στην ερώτηση για το ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης το 44% απαντά «κανένα», σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της ALCO, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Συγκεκριμένα, το 72% των πολιτών θεωρούν ότι η κατάσταση με την ακρίβεια έχει επιδεινωθεί, ενώ το 63% συμφωνεί με την αντιπολίτευση που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συμπεριφέρεται αλαζονικά.

Εξάλλου, μετά από το «Κανένα», ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 13% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με 12%.

Αναφορικά με τις συσπειρώσεις αρνητική τάση καταγράφουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ σε πορεία ανόδου κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας ωστόσο σε χαμηλότερα επίπεδα από τα άλλα δύο κόμματα..

Οι συσπειρώσεις

Η ΝΔ χάνει 4 μονάδες και κινείται στο 61%. Οι απώλειές της είναι κυρίως προς Ελληνική Λύση (7%), Νίκη (4%), αποχή (4%), και σε αδιευκρίνιστη ψήφο το 15%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη συσπείρωσή του κατά 2 μονάδες, φτάνοντας στο 58%, με σημαντικές απώλειες προς τη Νέα Αριστερά (11%), προς αδιευκρίνιστη ψήφο (10%), προς ΠΑΣΟΚ (7%), προς ΚΚΕ (5%), προς Πλεύση (3%), προς Κόσμο του Π. Κόκκαλη (2%) και προς άλλο κόμμα σε ποσοστό 3%.

Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει 4 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση και κινείται στο 76%, με το 12% των διαρροών να είναι αδιευκρίνιστο, το 3% να κινούνται προς την αποχή και προς το κόμμα Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 5%

Η δημοφιλία των υπουργών

Δημοφιλέστερος υπουργός είναι ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας με 37% – με το «κανένας» και εδώ να προηγείται- με 37% – και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Ακολουθούν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης.

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ