close search results icon

Δημοτικό Συμβούλιο Γιαννιτσά: Τι αιτήθηκαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Πέλλας

Θέλουν να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην ημέρα της 14ης Σεπτεμβρίου. Ποια η αιτία. Τι είπαν Γρ. Στάμκος, Στ. Καστερίδης, Ολ. Παπαδοπούλου και ο Πρόεδρος των εργαζομένων Λευθέρης Αβραμίδης. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, στο οποίο συζητήθηκαν 11 θέματα που συμπεριλαμβάνονταν στον πίνακα Ημερήσιας Διάταξης.

Πριν την έναρξη των θεμάτων και τη συζήτηση τους, αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ζαχαρία Σπαθόπουλου αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πέλλας, παρουσία του Προέδρου τους Λευθέρη Αβραμίδη.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου, ζητούν με ψήφισμα τους για τα γεγονότα της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 να τιμάται η ημέρα ως επίσημη ημέρα πένθους για τις υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Πέλλας.

screenshot-13-ftB8X.png


Ο κ. Σπαθόπουλος επισήμανε πως χρειάζεται μία διαδικασία και πρέπει να συζητηθεί ακόμη και σαν θέμα ημερήσιας διάταξης. «Κανείς δεν είναι αντίθετος, αλλά πρέπει να προηγηθεί μία διαδικασία», σημείωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στα θύματα των Γερμανών κατακτητών ήταν και τέσσερις (4) δημοτικοί υπάλληλοι, αιτία που οι εργαζόμενοι του Δήμου προχώρησαν στο αίτημα αυτό.

«Τα μηνύματα της θυσίας δεν πρέπει να ξεχαστούν και να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χαρακτήρα. Κι αυτό τι στιγμή που ο ναζισμός και ο φασισμός βλέπουμε πως έχει αρχίσει και αναρριχάται παγκοσμίως», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ελευθέριος Αβραμίδης.

«Πρέπει να υπάρξει σχετική διαδικασία που προβλέπεται μέσα από την ισχύουσα νομοθεσία, μπλέκοντας σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας, άλλωστε τηρείται ήπια η ημέρα με την παύση των υπηρεσιών», σημείωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στάθης Καστερίδης.

screenshot-14-GfRjb.png
screenshot-11-D6Fco.png

«Νομίζω με όλα αυτά τα γεγονότα που έχουν γίνει στη χώρα μας δεν ήταν μία οπαδική βία, αλλά μία φασιστική βία και με τον Μιχάλη και με τον Άλκη», σχολίασε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ολυμπία Παπαδοπούλου.

«Είναι σηματική η πρωτοβουλία του Συλλόγου, παρόλο που έχουμε απομακρυνθεί εδώ και πολλά χρόνια από τα γεγονότα. Δεν είναι μια απλή σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου, την οποία την έχετε. Δεν είναι αρμόδιο να πάρει μια τέτοια απόφαση. Πρέπει να κατοχυρωθεί με επίσημο τρόπο και ως αργία πρέπει να πάρει ΦΕΚ, όπως η αναγνώριση της 18ης Οκτωβρίου που είναι η απελευθέρωση των Γαλατάδων. Να έρθει με κάποια εισήγηση και να πάμε στη συνέχεια με τις διαδικασίες», ανέφερε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος.

screenshot-7-gUaTZ.png
screenshot-14-lqNDv.png
screenshot-15-GOnu6.png







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ