close search results icon

Δίωξη σε φροντιστή για τον θάνατο του 25χρονου Πάρη

"Η δικαιοσύνη κινήθηκε ταχύτατα". 

Κακουργηματική δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, ασκήθηκε σε φροντιστή ιδρύματος παιδιών με αναπηρία για τον θάνατο του 25χρονου Πάρη που κατέληξε τον Νοέμβριο του 2021 έπειτα από ξυλοδαρμό που υπέστη.

«Ασκήθηκε δίωξη εναντίον του συγκεκριμένου φροντιστή. Όπως είχαμε εκτιμήσει, η δικαιοσύνη κινήθηκε ταχύτατα. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και προχωράει η διαδικασία» ανέφερε στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του Πάρη, Δημήτρης Γκολέμης.

Η δομή μπήκε στο μικροσκόπιο μικτού κλιμακίου επιθεωρητών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και ιατρών και κοινωνικής λειτουργού, κατά το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Νοέμβριο του 2022 μετά από περιστατικό σοβαρού τραυματισμού του 25χρονου και μετέπειτα θανάτου του στο νοσοκομείο.

Ο κ. Γκολέμης σε προηγούμενες δηλώσεις του μετά την δημοσίευση της έρευνας, είχε αναφέρει στο ThessToday.gr πως ήταν ένα πρώτο βήμα προς την ηθική δικαίωση για την οικογένεια αλλά και προς το να λάμψει η αλήθεια για τον απάνθρωπο και προβληματικό τρόπο που μεταχειρίζονταν οι τρόφιμοι κι ειδικά ο Πάρης. «Θεωρώ πως αυτά τα οποία είχαμε πει εξαρχής, δηλαδή πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του Πάρη, κι ότι ήταν επανειλημμένη η κακοποίησή του, επιβεβαιώνονται απολύτως μέσα από τα αποτελέσματα της έρευνας».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ