close search results icon

Διονύσης Σταμενίτης: «Πρωτοβουλίες για εναρμόνιση ασφαλιστικών τιμών ΕΛΓΑ και τιμών αγοράς»

Διονύσης Σταμενίτης: «Πρωτοβουλίες για εναρμόνιση ασφαλιστικών τιμών ΕΛΓΑ και τιμών αγοράς»

Διονύσης Σταμενίτης: «Πρωτοβουλίες για εναρμόνιση ασφαλιστικών τιμών ΕΛΓΑ και τιμών αγοράς»

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, με πρωτοβουλία του ξεκινούν οι διαδικασίες για την εξέταση του ζητήματος εναρμόνισης των ασφαλιστικών τιμών του ΕΛΓΑ και τιμών της αγοράς.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Με πρωτοβουλία του Υπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη ξεκινάμε ένα κύκλο συνεργασιών με στόχο την εναρμόνιση των ασφαλιστικών τιμών ΕΛΓΑ και των τιμών της αγοράς.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι ως ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είμαστε προσηλωμένοι στον κεντρικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από τη σταδιακή επίλυση και διευθέτηση όλων των ζητημάτων που σχετίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με την πρωτογενή παραγωγή και την αγροτική οικονομία.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός, άμεσα, μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, θα πραγματοποιήσουμε σύσκεψη με τους αιρετούς εκπροσώπους των αγροτικών οργανώσεων, για την οριστικοποίηση των τιμών, οι οποίες προσδιορίζουν την ασφαλιστική αξία των καλλιεργειών φυτικής παραγωγής και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου, όπως θα αναγράφονται στη νέα Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής του 2024. Εν συνεχεία, τα συμπεράσματα που θα προκύψουν θα ληφθούν υπόψιν στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α., η οποία θα διασφαλίζει ότι οι τιμές της ασφαλιστικής αξίας, οι οποίες θα αναφέρονται στην σχετική ΚΥΑ των Υπουργών ΑΑΤ και Οικονομικών, θα εναρμονίζονται με τις τιμές διάθεσης της αγροτικής παραγωγής στην αγορά.»

Διονύσης Σταμενίτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ