Διονύσης Σταμενίτης: «Σημαντικές εγκρίσεις για τον Ιαματικό Τουρισμό σε Αλμωπία και Σκύδρα»

Δήλωση του τ. Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Πέλλας, Διονύση Σταμενίτη για ένταξη του έργου αναβάθμισης των Λουτρών Πόζαρ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας καθώς και την έγκριση για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού στο Λουτροχώρι Σκύδρας.
«Η έγκριση του έργου αναβάθμισης των Λουτρών Πόζαρ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί μια σημαντική στιγμή για την Αλμωπία, ένα βήμα προς την αναπτυξιακή της πορεία και την περαιτέρω ανάδειξη του τουριστικού της προϊόντος.
Πρόκειται για ένα έργο ουσίας, το οποίο αναβαθμίζει τις υποδομές και τις υπηρεσίες του δημοφιλούς αυτού τουριστικού προορισμού, προσφέροντας νέες δυνατότητες στους επισκέπτες και ενισχύοντας την τοπική οικονομία μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης.
Προσωπικά εργάστηκα με συνέπεια για την προώθηση του ζητήματος, σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Δήμων Αλμωπίας (νυν και πρώην). Όπως επίσης και με τις ηγεσίες του Υπουργείου Τουρισμού, τον πρώην Υπουργό κ. Κικιλία και τη σημερινή Υπουργό κ. Κεφαλογιάννη, τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον τους και την πολύτιμη συμβολή τους.
Η έγκριση επίσης, της πρότασης του Δήμου Σκύδρας στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού στο Λουτροχώρι αποτελεί μια ακόμη θετική εξέλιξη για την ευρύτερη περιοχή της Πέλλας, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου. Πρόκειται για ένα έργο με σαφή αναπτυξιακό χαρακτήρα, που έρχεται να ενισχύσει τον ιαματικό και τουριστικό χάρτη του Νομού και να προσφέρει νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη, απασχόληση και εισόδημα στους κατοίκους της περιοχής.
Η ένταξη αυτών των σημαντικών έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί απόδειξη της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να στηρίξουν έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες και να προωθήσουν την ισόρροπη ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της χώρας».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Ο Μπάμπης Παυλίδης επιστρέφει στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ως αντίπαλος με τη Μάρκο
03 Σεπτεμβρίου 2025 -
Γιαννιτσά: Φωτιά στην περιοχή του Ταλαμπά
03 Σεπτεμβρίου 2025 -
"Φίλιππος" Γαλατάδων: Οι βραβεύσεις και το μεγάλο "ευχαριστώ"
03 Σεπτεμβρίου 2025 -
Λουτροχώρι Σκύδρας: Απαντηση του Μέγα στην ανακοίνωση της αντιπολίτευσης
03 Σεπτεμβρίου 2025 -
Αλμωπία: Στοχευμένες παρεμβάσεις στα σχολεία
03 Σεπτεμβρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ