close search results icon

Δράσεις Συμβαδί-ζω με ΚΔΑΠ της Σκύδρας και αθλητικούς συλλόγους για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Δράσεις Συμβαδί-ζω με ΚΔΑΠ της Σκύδρας και αθλητικούς συλλόγους για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο σύλλογος Συμβαδί-ζω είχε τη χαρά να συμμετάσχει σε δύο ξεχωριστές δράσεις, μαζί με το ΚΔΑΠ Αστερόκοσμος και το ΚΔΑΠ Ουράνιο Τόξο, καθώς και με την Ακαδημία Σκύδρας ΝΠΣ.

1000015714.jpg


Μέσα από μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων — βόλτα με αναπηρικό αμαξίδιο, περπάτημα με κλειστά μάτια, ζωγραφική με το στόμα και τα πόδια, παιχνίδια συνεργασίας και συζητήσεις — τα παιδιά προσπάθησαν να «μπουν στη θέση» ενός ατόμου με αναπηρία.

Γνώρισαν δυσκολίες, αλλά πάνω απ’ όλα γνώρισαν τη δύναμη, την επιμονή και την αξία της συμπερίληψης.

1000015713.jpg


Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η ερμηνεία του τραγουδιού «Όπου υπάρχει αγάπη» στη νοηματική γλώσσα, στέλνοντας το πιο καθαρό μήνυμα σεβασμού και ενότητας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα δύο ΚΔΑΠ, στην Ακαδημία Σκύδρας ΝΠΣ και φυσικά στα παιδιά που συμμετείχαν με τόσο ενθουσιασμό.

Για εμάς στο Συμβαδί-ζω, η συμπερίληψη δεν είναι δράση μίας ημέρας.

Είναι στάση ζωής.

Και τη χτίζουμε κάθε μέρα — μαζί.

#Συμβαδίζω #ΑμεΑ #Ενσυναίσθηση #Συμπερίληψη #ΠαγκόσμιαΗμέραΑναπηρίας #Σκύδρα #ΚΔΑΠ #Ισότητα #Σεβασμός #ΚοινωνίαΓιαΌλους

Με εκτίμηση,

ο σύλλογος Συμβαδί-ζω

symbadizw.jpg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ