close search results icon

Δράσεις των παιδιών του Δημοτικού με στόχο την καλύτερη μετάβαση στο Γυμνάσιο

Δράσεις των παιδιών του Δημοτικού με στόχο την καλύτερη μετάβαση στο Γυμνάσιο

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή των μαθητριών και μαθητών. Είναι το πέρασμα από το γνώριμο στο άγνωστο, από την παιδική ηλικία στην εφηβική. Η μετάβαση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην σχολική ζωή των παιδιών και στην ομαλή και δυναμική ένταξή τους σε μια ανώτερη γνωστική βαθμίδα που θα οδηγήσει στην ένταξη τους στην επαγγελματική, κοινωνική και γενικότερα την ενήλικη ζωή. Τα παιδιά έχουν να αντιμετωπίσουν αναπτυξιακές, συναισθηματικές και κοινωνικές αλλαγές στην φάση αυτή της ζωής τους, αλλά και τις διαφορές ανάμεσα στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Η καθημερινότητα στη σχολική ζωή των παιδιών αλλάζει, αφού πλέον υπάρχουν περισσότεροι καθηγητές, περισσότερα μαθήματα, εξετάσεις, εργασίες, περισσότερες δραστηριότητες και γενικότερα διαφορετική αντιμετώπιση των απαιτήσεων των μαθημάτων. Είναι φυσιολογικό λοιπόν οι μαθητές και οι μαθήτριες να διακατέχονται από άγχος για το καινούριο και να χρειάζονται στήριξη. Η φροντίδα και η προετοιμασία που προσφέρει το σχολείο (Δημοτικό και Γυμνάσιο) αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ομαλή μετάβαση. Βασικό μέλημα των διευθυντών και των εκπαιδευτικών των σχολείων μας είναι η αντιμετώπιση της μετάβασης με θετικό τρόπο από τις μαθήτριες και τους μαθητές μας. Προσπαθήσαμε να υποστηρίξουμε θερμά αυτό το νέο ξεκίνημα με τις επισκέψεις μας στα Γυμνάσια του τόπου μας. Πρώτα στο Ειδικό Γυμνάσιο Σκύδρας και στη συνέχεια στο Γενικό Γυμνάσιο με κοινές δράσεις και συνεργασίες ανάμεσα στους διευθυντές των σχολείων μας, τον κ. Κων/νο Τσιάτσια διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας, την κ.Σοφία Θεοδωρίδου διευθύντρια του Γυμνασίου Σκύδρας και την κ. Παπαδοπούλου Θωμαή διευθυντρια του Ειδικού Γυμνασίου και Επαγγελματικού Λυκείου Σκύδρας και βέβαια ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς της Στ τάξης Τσιτλακίδου Κωνσταντίνας και Γκίνη Θεοδώρας και των εκπαιδευτικών των Γυμνασίων μας .

Barrie Hopson «….Τίποτα και κανείς δεν παραμένει ίδιος. Η φύση απεχθάνεται τα κενά και τη στασιμότητα. Ένα σταθερό σημείο δείχνει ότι είναι μια στάση ενός ταξιδιού από τον ένα τόπο στον άλλο. Αν σταθείς κάπου για πολύ, το ταξίδι σου θα φθάσει στο τέλος. Μείνε και διασκέδασε, αλλά, όμως να ξέρεις ότι σε περιμένουν πολλά και διαφορετικά πράγματα ακόμα. Μπορεί να μην είσαι ικανός να διακόψεις το ταξίδι αλλά μπορείς να πετάξεις!»

Το 1ο Δημοτικό Σκύδρας στο Ειδικό και Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο

Το 1ο Δημοτικό Σκύδρας επισκέφθηκε το ΕΝΕΕΓΥΛ Σκύδρας στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο στα τέλη Απριλίου. Η επιλογή αυτή ήταν συνειδητή για να φανεί έμπρακτα η στήριξη σε αυτή την δομή εκπαίδευσης. Το ΕΝΕΕΓΥΛ Σκύδρας είναι το μοναδικό Ειδικό και Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο στον νομό Πέλλας και σε αυτό φοιτούν παιδιά από όλο τον νομό. Η φοίτηση στο Γυμνάσιο διαρκεί αντί για 3 σε 4 χρόνια το ίδιο και στο Επαγγελματικό Λύκειο και οδηγεί στη λήψη απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου. Δίνει επίσης τη δυνατότητα συμμετοχής σε πανελλαδικές εξετάσεις για την είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η επίσκεψη της Στ 1 και Στ 2 του σχολείου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αυτό φαίνεται από τις εντυπώσεις των μαθητών και μαθητριών του σχολείου.

Κλεοπάτρα Δερμιτζάκη: Σήμερα επισκεφθήκαμε το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο) του νομού μας μαζί με την τάξη μου για να δούμε πώς λειτουργεί το σχολείο τους και σε τι διαφέρει με το δικό μας. Το σχολείο περιέχει πολλούς και διαφορετικούς χώρους. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό μέρος του σχολείου. Εκεί υπήρχαν αίθουσες για τα ίδια μαθήματα με το δικό μας σχολείο όπως της πληροφορικής και της γυμναστικής. Διαφορετικές ήταν η αίθουσα στην οποία υπήρχε η ψυχολόγος του σχολείου και της ρομποτικής. Τα παιδιά εκεί όπως και οι καθηγητές ήταν πολύ ευγενικοί και φιλικοί. Μας έκαναν να νιώσουμε ευπρόσδεκτοι αμέσως! Μετά όλα τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες κάναμε όλα τα πράγματα που κάνουν οι μαθητές του σχολείου κάθε μέρα περνώντας από κάθε τάξη. Περάσαμε όλοι φανταστικά! Τα συναισθήματά μου μετά από αυτή την εκδρομή ήταν χαρά, γιατί περάσαμε όμορφα και διασκεδάσαμε. Εντύπωση μου έκανε το πόσο δεμένοι ήταν όλα τα παιδιά με τους καθηγητές τους και ένιωθαν σαν μια οικογένεια. Τέλος , πιστεύω πώς ήταν μια ωραία εμπειρία και εύχομαι να τους ξανά επισκεφθούμε στο μέλλον.

Μιχαέλα Αλεξίου: Πριν λίγες μέρες επισκεφτήκαμε το Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο στο Άνυδρο. Ομολογώ ότι με εξέπληξε το σχολείο και οι χώροι διδασκαλίας. Η αυλή είναι μεγάλη , έχει πολλά παγκάκια και είναι πολύ όμορφη. Ο χώρος της γυμναστικής είναι πολύ ωραία διαμορφωμένος . Έχει διάδρομο , τραπέζι του πινγκ πονγκ , ένα μηχάνημα για να γυμνάζεις τα πόδια σου και βαράκια. Επίσης έχει χώρους για τα καλλιτεχνικά, για την ψυχολόγο, χώρο ρομποτικής και πληροφορικής . Όλες οι δασκάλες είναι πολύ καλές και τα παιδιά στο γυμνάσιο και στο λύκειο έχουν ένα παραπάνω χρόνο αλλά το χαρτί που παίρνουν είναι ίσο με το χαρτί του κανονικού σχολείου.Τελικά είναι ένα εξαιρετικό σχολείο με πολλές δυνατότητες!

Ζωή Χατζηβασιλειάδου: Το σχολείο περιβάλλεται από καταπράσινα δέντρα, πολύχρωμα λουλούδια και πυκνούς θάμνους. Το κτίριοείναι πέτρινο με άσπρες λεπτομέρειες. Μπαίνοντας στο εσωτερικό εντυπωσιάζεσαι από τις υπάρχουσες αίθουσες. Υπάρχουν πολλές αίθουσες αλλά αυτή που με ενθουσίασε ήταν η αίθουσα γυμναστικής. Σε αυτήν υπήρχαν όργανα γυμναστικής που δεν περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό άλλων σχολείων όπως διάδρομος, στατικό ποδήλατο και πινγκ πονγκ. Αυτό το σχολείο φιλοξενεί μαθητές που έχουν ήπιες ειδικές ανάγκες. Μας ενημέρωσε για τη λειτουργία του σχολείου μια πολύ ευγενική κυρία. Μας ενημέρωσε ότι το σχολείο αυτό δεν διαφέρει από ένα τυπικό σχολείο αλλά ότι σε αυτό υπάρχει μια μεγάλη βοήθεια προς τους μαθητές. Το σχολείο αυτό πράγματι με εντυπωσίασε. Αξίζει να το επισκεφτείτε και να θαυμάσετε τον τρόπο λειτουργίας του.

Κυριακή Βέργου: Σήμερα επισκεφτήκαμε το ΕΝΕΕΓΕΛ του νομού μας για να δούμε πώς λειτουργεί και σε τι διαφέρει από το δικό μας. Το σχολείο είναι μεσαίου μεγέθους και περιέχει πολλούς χώρους. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να μας ξεναγήσουν στον εξωτερικό και στον εσωτερικό χώρο του σχολείου. Υπάρχουν αίθουσες για ό,τι μαθήματα κάνουμε κι εμείς στο δικό μας σχολείο, όπως πληροφορικής αλλά και αίθουσες για το κάθε τμήμα του σχολείου. Διαφορετικές αίθουσες ήταν η αίθουσα του Ψυχολόγου και της Ρομποτικής .Τα παιδιά ήταν ευγενικά και φιλικά .Μας κέρασαν και μας έδωσαν αναμνηστικά για να μας ευχαριστήσουν που τα επισκεφτήκαμε. Η διευθύντριά τους μας μίλησε για το σχολείο τους, περάσαμε από όλες τις τάξεις και κάναμε μάθημα όλοι μαζί. Τα συναισθήματά μου μετά από αυτήν την επίσκεψη ήταν χαρά και αγάπη, περάσαμε όμορφα και διασκεδάσαμε όλοι μαζί. Εντύπωση μου έκανε το πόσο δεμένα ήταν όλα τα παιδιά με τους καθηγητές τους και ένιωθαν σαν μια οικογένεια. Εύχομαι να μπορέσουμε να ξαναπάμε στο μέλλον.

Έρικα Πάλλα: Την Τετάρτη στις 27/4/2023 οι δύο έκτες του σχολείου μας επισκεφτήκαμε ένα σχολείο στο Άνυδρο που πηγαίνουν παιδιά από 12 ετών και άνω με ειδικές ικανότητες. Είναι ένα μικρό σε μέγεθος σχολείο με αίθουσες διδασκαλίας πέτρινες και προκαταστευασμένες έχει και μια μικρή αυλή. Οι μαθητές κάνουν Πληροφορική, Εικαστικά, Γυμναστική και εκτός από του καθηγητές τους έχουν ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό. Συζητήσαμε και ζωγραφίσαμε μαζί τους, μιλήσαμε για τα συναισθήματά μας. Το σχολείο αυτό είναι ένα διαφορετικό σχολείο από τα άλλα και αυτό το κάνει πιο όμορφο.

Δημουσιώνης Γιώργος:27/4/2023 η έκτη τάξη του 1 Δημοτικό σχολείο Σκύδρας επισκέφτηκε το ειδικό Γυμνάσιο καιΛύκειο του Άνυδρου.Όταν μπήκαΜΕ στον χώρο του σχολειού η διευθύντρια ΜΑς καλωσόρισε θερμά.Ύστερα μας εξήγησε ότι στο σχολείο αυτό οι μαθητές φοιτούν 4 χρόνια στο Γυμνάσιο και 4 χρόνια στο Λύκειο. Επίσης τα μαθήματα και τα βιβλία είναι ίδια. Τόνισε πως είναι το μοναδικό Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο στο νόμο μας. Οι μαθητές πηγαίνουν εκεί με ταξί, που πληρώνονται από το κράτος, παίρνουν τα παιδιά από τα σπίτια τους τα πάνε στο σχολείο και μετά το μεσημέρι τα γυρνάνε πίσω.Μετά χωριστήκαμε σε κάποια groups, ένα για επιτραπέζια , ένα για γυμναστική,ένα για πειράματα ,ένα για πληροφορική ,ένα για ρομποτική και ένα πρόγραμμα με την ψυχολόγο του σχολειού με θέμα τα συναισθήματα. Λίγο αργότερα όλοι μαζί κάναμε διάλειμμα στο καταπράσινο προαύλιο του σχολειού.Εκεί όλοι ήμασταν ενθουσιασμένοι επειδή γνωρίσαμε φανταστικές προσωπικότητες.Μετά το διάλλειμα όλα τα groups μαζευτήκαν και συνεχίσαμε τις δραστηριότητες μας. Όλα τα groups έκαναν έναν κύκλο για να κάνουν όλοι όλα τα προγράμματα,μέχρι να επιστρέψουν στο αρχικό τους πρόγραμμα .Στο τέλος της σχολικής ημέρας η έκτη τάξη ήταν ώρα να φύγει, για αυτό όλο το σχολειό τους αποχαιρέτισε με μια δυνατή φωνή, το σύνθημα «όλοι μαζί».

Δέσποινα Μισηρλίδου:Στις 26/4/2023 το 1ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας επισκέφθηκε το ΕΝΕΓΥΛ που βρίσκεται στο χωριό Άνυδρο. Η διαδρομή διήρκησε 20 λεπτά και η μετακίνησή μας έγινε με λεωφορείο. Μόλις φτάσαμε μας περίμενε η διευθύντρια του σχολείου η οποία μας υποδέχτηκε με θέρμη.Μας έγινε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και μας σύστησε σε όλους τους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά. Στην συνέχεια μας μίλησε για τις δραστηριότητες που θα κάνουμε όλοι μαζί, όπως δραστηριότητες Φυσικής, Ψυχολογίας,Γυμναστικής, Εικαστικών και Ρομποτικής.Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για μένα να γνωρίσω καινούριους μαθητές και να συνεργαστώ σε δραστηριότητες μαζί τους. Ήταν ένα πολύ όμορφο σχολείο, καθαρό και με ευχάριστους χώρους.Η προσωπική μου άποψη είναι πως θα πρέπει να δημιουργηθούν και άλλα σχολεία τέτοια στον Νομό μας, ώστε να μπορούν να βοηθηθούν και άλλα παιδιά που έχουνδυσκολίες και ειδικές ανάγκες. Καλό θα ήταν ακόμα αυτά τα σχολεία να μην είναιμακριά από άλλα σχολεία για να μην νιώθουν τα παιδιά ότι διαφέρουν από τους άλλους.

Σταμπουλτζής Γιώργος: Σήμερα Τετάρτη 26/4/2023 επισπευτήκαμε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Σκύδρας εκεί μας εξήγησαν το πώς λειτουργεί.Έπειτα μας πρόσφεραν ένα γλυκό και μας χώρισαν σε ομάδες .Η κάθε ομάδα θα παρακολουθούσε διαφορετική δραστηριότητα σε κυκλική σειρά, οι οποίες ήταν:Ρομποτική,πειράματα Φυσικής,αθλητικές δραστηριότητες,επιτραπέζια παιχνίδια και τέλος ζωγραφιές με χαμογέλα. Όλα τα παιδιά ήταν φιλόξενα και μας αγκάλιασαν με αγάπη χαρά.Δυστυχώς η ώρα πέρασε πολλή γρήγορα και δεν χορτάσαμε το παιχνίδι με τους καινούριος μας φίλους.

Μαριλένα ΑργυριάδουΞεκινήσαμε στις 8΄20π.μ με λεωφορείο από το σχολείο μας προς το ΕΝΕΓΥΛ.Σε περίπου 20 λεπτά είχαμε φτάσει. Όταν πήγαμε, όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, μας καλωσόρισαν με ένα μεγάλο χαμόγελο. Πρώτα από όλα μας μίλησε η διευθύντρια του σχολείου για το σύστημα διδασκαλίας τους. Στη συνέχεια, μας κέρασαν και μας χώρισαν σε ομάδες για να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητες.Πρώτα επισκεφτήκαμε το εργαστήριο ρομποτικής, ήταν κάτι πολύ ενδιαφέρον και μας άρεσε πολύ. Μετά, πήγαμε στην αίθουσα ψυχολογίας. Εκεί, η ψυχολόγος μας έβαλε να ζωγραφίσουμε ένα χαμόγελο και να γράψουμε αυτό που μας κάνει χαρούμενους. Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε το μάθημα φυσικής. Ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον και δημιουργικό. Τέλος, πήγαμε στο γυναστήριο, στο οποίοπαίξαμε πινγκ-πόνγκ και χρησιμοποιήσαμε κάποια όργανα γυμναστικής όπωςτον διάδρομο. Όλοι φύγαμε από εκεί πολύ χαρούμενοι και θα θέλαμε να το ξανάεπισκεφτούμε διότι ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ τάξης οργανώθηκαν σε 6 ομάδες από 6 παιδιά η καθεμιά και πραγματοποίησαν δράσεις σε 6 διαφορετικούς εκπαιδευτικούς σταθμούς.

1ος σταθμός Καλλιτεχνικά

Οι μαθητές των δύο σχολείων με τα πινέλα τους βούτηξαν μέσα στο χρώμα και με διάφορες τεχνικές τέμπερες και κολάζ ζωγράφισαν την άνοιξη.

1a.JPG
1v.JPG

2ος Σταθμός Επιτραπέζια παιχνίδια

Τα παιδιά έπαιξαν σκάκι, γκρινιάρη, φιδάκι και άλλα επιτραπέζια παιχνίδια. Μέσω των παιχνιδιών τους δόθηκε η ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να συνεργαστούν και να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη τους.

2-BCDaB.JPG

3ος Σταθμός Ψυχολογίας

Το χαμόγελο ήταν το κεντρικό θέμα στον σταθμό αυτόν. Η διαχείριση της ζωής μας με θετική σκέψη αποτελεί σημαντική αξία της ποιότητάς της. Έτσι φτιάξαμε χαμόγελα και το κάθε παιδί εξέφρασε τους λόγους που το κάνουν να χαμογελάει. Στη συνέχεια στολίσαμε με τα χαμόγελά μας το «χαμογελόδεντρο».

3-sm4m2.JPG

4ος Σταθμός Φυσική Αγωγή

Στο χώρο του γυμναστηρίου πραγματοποιήθηκαν αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης και τα παιδιά «εγκαινίασαν» τα καινούρια όργανα γυμναστικής του σχολείου στατικό ποδήλατο και διάδρομο γυμναστικής.

4-5iv8H.JPG

5ος Σταθμός Φυσικών Επιστημών

Η Φυσική είναι μαγεία; Μαγεία είναι η Φυσική!!!

Τα παιδιά έκαναν πυξίδα με μία καρφίτσα που επιπλέει στο νερό, έμαθαν για τη δύναμη που ασκεί ο αέρας στα υλικά σώματα. Έπαιξαν με τις αλλαγές των χρωμάτων στα διαλύματα, «έφτιαξαν» σουβλάκια μπαλονιών και προσανατολίστηκαν με τη βοήθεια του αναλημματικού ηλιακού ρολογιού που φτιάχνεται στην αυλή του σχολείο.

5-7pXsW.JPG

6ος Σταθμός Πληροφορικής –Ρομποτικής

Οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν ένα ρομπότ από κομμάτια lego και στη συνέχεια το προγραμμάτισαν. Μέσα από το παιχνίδι έμαθαν να γράφουν έναν κώδικα στον υπολογιστή και πειραματιζόμενοι με αυτόν δημιούργησαν πίστες παιχνιδιού.

6-pTwEt.JPG


Ευχαριστούμε θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό και τη διευθύντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ και πάνω από όλα τα παιδιά του σχολείου αυτού για την αγάπη την φιλοξενία και τη ζεστασιά που εισπράξαμε και έκαναν την επίσκεψη αυτή να μετατραπεί σε ένα άνοιγμα ενός κύκλου συνεκπαίδευσης, αποδοχής, αλληλεγγύης και παιδείας.

Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Σκύδρας

Εντυπώσεις των μαθητών της Στ του 1ου Δημοτικού Σκύδρας από την επίσκεψη στο Γυμνάσιο της Σκύδρας

Σαπίδης Δημήτρης:Τις προάλλες η έκτη τάξη πραγματοποίησε μιαξενάγηση στο Γυμνάσιο Σκύδρας.Όταν φτάσαμε εκεί, όλα τα παιδιά μαςκαλωσόρισαν και στην συνέχεια οι καθηγητές μας τακτοποίησαν πηγαίνοντάς μας σε μια αίθουσα ώστε να παρακολουθήσουμε ένα μάθημα μαθηματικών . Το μάθημα ήταν πολύ ωραίο .Στην συνεχεία ο υποδιευθυντής, μας ξενάγησε στο σχολείο δείχνοντάς μας σχεδόν όλες τις αίθουσες.Μας έδειξε το Χημείο, το Γυμναστήριο, την αίθουσα της Τεχνολογίας, την αίθουσα της Πληροφορικής και πέρα από αυτά φυσικά μας έδειξε επίσης τις υπόλοιπες μαθητικές αίθουσες.Η ξενάγηση ήταν πάρα πολύ ωραία. Έτσι αφού τελειώσαμε, η διευθύντρια μας αποχαιρέτησε καιγυρίσαμε πίσω στο σχολείο μας.Θα θυμάμαι για πάντα αυτήν την καταπληκτική ημέρα.

Ικραμίδης Δημήτρης:Στην επίσκεψη στο γυμνάσιο που κάναμε σήμερα μου άρεσε η μεγάλη αυλή, οι καλοί καθηγητές, ταεργαστήρια πληροφορικής ενώ αυτό που με ενθουσίασε ήταν το εργαστήριο της Τεχνολογίας με τα έργα των μαθητών.

Χατζηβασιλειάδου Ζωή:Σήμερα με την τάξη μου επισκεφτήκαμε το Γυμνάσιο Σκύδρας.Μου έκαναν διάφορα πράγματα εντύπωση !Αρχικά οι καθηγητές ήταν πολύ ευγενικοί και ευχάριστοι κατά τη διάρκεια του μαθήματος !Επίσης με εντυπωσίασε η βιβλιοθήκη τους! Περιέχει πολύ γνωστά βιβλία βραβευμένων συγγραφέων!Στη βιβλιοθήκη υπάρχουν τεράστιες μαξιλάρες που μπορείς να κάτσεις και να διαβάσεις είτε κάποιοβιβλίο είτε τα μαθήματά σου!Αυτά ήταν μερικά πράγματα που με εντυπωσίασαν περισσότερο σε αυτό το σχολείο!

Κλεοπάτρα Δερμιτζάκη:Σήμερα η τάξη μου επισκέφθηκε το γυμνάσιο της Σκύδρας , για να παρακολουθήσουμε ένα μάθημα μαθηματικών της πρώτης γυμνασίου και να ετοιμαστούμε για τη μετάβασή μας στο Γυμνάσιο ως Έκτη τάξη.Το μάθημα που παρακολουθήσαμε ήταν πολύ ενδιαφέρον και μας τράβηξε την προσοχή. Βέβαια και η καθηγήτρια που μας δίδαξε το μάθημα των θετικών και των αρνητικών αριθμών ήταν πρόθυμη και φιλική όπως όλοι οι καθηγητές του γυμνασίου.Μετά το μάθημα μας ξενάγησαν σε όλους τους χώρους του. Οι αίθουσες ήταν πολλές και διαφορετικές. Μου άρεσε περισσότερο η αίθουσα της Βιολογίας και η αίθουσα της Πληροφορικής. Η ξενάγηση τελείωσε όταν είδαμε το Γυμναστήριο του σχολείου.Εντύπωση μου έκανε το πόσο μεγάλος ήταν ο χώρος του γυμνασίου και τα παιδιά όπως και οι καθηγητές που ήταν τόσο φιλόξενοι.Τέλος , πιστεύω πως ήταν μια ωραία εμπειρία και από εδώ και πέρα περιμένω πως και πώς να γίνω μέλος αυτού του σχολείου.

Αλεξίου Μιχαέλα: Χθες επισκεφτήκαμε το γυμνάσιο της Σκύδρας μετο σχολείο μου. Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα χειρότερο.Όταν μπήκαμε στο σχολείο όλα τα παιδιά χειροκροτούσαν και μας υποδεχτήκαν κερνώντας μας μια σοκοφρέτα και έναν χυμό.Οι χώροι ήταν πολύ ωραίοι αλλά το μόνο αρνητικό που παρατήρησα είναι ότι τα θρανία ήταν ζωγραφισμένα από μαθητές του σχολείου και ότι σε μια αίθουσα κάτω από το θρανίο είχε μερικά σκουπίδια. Επίσης ο αγαπημένος μου χώρος ήταν αυτός της βιβλιοθήκης διότι ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος για να περάσεις την ώρα σου.Τέλος οι καθηγητές του σχολείου ήταν πολύ φιλόξενοι και η διευθύντρια αλλά και ο υποδιευθυντής μας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά.

Φρειδερίκη Δελιά:Η χθεσινή μας επίσκεψη στο Γυμνάσιο ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα καθώς η μετάβαση μου από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο προμηνύει μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα.Γνωρίζω ότι κάθε νέο ξεκίνημα είναι δύσκολο, όμως πιστεύω πως το ίδιο νιώθουν όλα τα παιδιά που ετοιμάζονται για το Γυμνάσιο.Κατά την επίσκεψή μας, μας υποδέχθηκε ο υποδιευθυντής του σχολείου και μας ξενάγησε στους χώρους του και μας σύστησε στους καθηγητές του σχολείου, επίσης είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε την παράδοση ενός μαθήματος μαθηματικών όπου κα ισυμμετείχαμε. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι, ότι τα παιδιά δεν απαντούσαν στις ερωτήσεις του καθηγητή, και απαντούσαμε εμείς.Το σχολείο και γενικά οι υποδομές του δεν με ενθουσίασαν ιδιαίτερα γιατί δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση (τα θρανία, οι καρέκλες, οι αίθουσες) δεν είχαν χρώμα, και γενικά η εικόνα του σχολείου ήταν άχαρη και γκρίζα.Τέλος είμαι σίγουρη πως θα προσαρμοστώ στο περιβάλλον του νέου σχολείου μου, παρόλο που με φοβίζει αυτή η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Παρόλα αυτά πιστεύω πως θα τα καταφέρω και μαζί με τις φίλες μου και τους συμμαθητές μου που θα τους έχω πάντα μέσα στην καρδιά μου θα περάσουμε τα χρόνια που έρχονται όμορφα γεμάτα νέες γνώσεις και ανεμελιά.

a1.JPG

Θερμή υποδοχή από τη διευθύντρια και τον υποδιευθυντή του Γυμνασίου

a2.JPG

Μάθημα κοινό με μαθητές της Στ και της Α Γυμνασίου με την Μαθηματικό Σπάρταλη Ελένη

a3.JPG

Στην αίθουσα Τεχνολογίας με τον κ. Γατουρτσίδη Στέφανο

a4.JPG

Στην αίθουσα Πληροφορικής με τον κ. Σταύρο Καραβίτη υποδιευθυντή και καθηγητή Πληροφορικής.

a5.JPG











ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ