close search results icon

Δρόμος Θυσίας 2023: Ενθουσιασμένοι οι δρομείς, εντυπωσιασμένο το κοινό (Βίντεο)

Δρόμος Θυσίας 2023: Ενθουσιασμένοι οι δρομείς, εντυπωσιασμένο το κοινό (Βίντεο)

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν επιπλέον αγώνες μαθητών στις Αμπελιές, στον Νέο Μυλότοπο και στην Αξό. 

Στις 9 η ώρα, μαζί με την έναρξη των Γιαννιτσών διεξάχθηκαν και οι αγώνες στα χωριά. Με την συνδρομή και τη συνεργασία των σχολείων, των πολιτιστικών και των αθλητικών συλλόγων των χωριών υπήρξε μεγάλη συμμετοχή μαθητών, αθλητών και εθελοντών. 

Δείτε εδώ το πλούσιο φωτορεπορτάζ από τα Γιαννιτσά!

Εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν στον δρόμο μαθητών, 1000μ, σύμφωνα με τις εγγραφές. Τα παιδιά Δ΄,Ε΄κ ΣΤ΄ δημοτικού συμμετείχαν ομαδικά με το σχολείο τους, ενώ τα μικρότερα παιδιά, καθώς και τα παιδιά των νηπιαγωγείων συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Ο Δρόμος μαθητών Δημοτικών Σχολείων 1.000μ, πραγματοποιήθηκε για 8η χρονιά. Η εκκίνηση δόθηκε στις 12.00πμ στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, στην Αψίδα των Μαθητών ( στο ύψος του πολύκεντρου) όπου έγινε και ο τερματισμός.
Ο τερματισμός έγινε κάτω από την Αψίδα Μαθητών, ακριβώς εκεί από όπου ξεκίνησαν.
Όλα τα παιδιά πήραν  το μετάλλιο του Δρόμου Θυσίας, το μπλουζάκι της διοργάνωσης και δίπλωμα συμμετοχής.

Ο Δρόμος των 5.500μ, είναι αφιερωμένος στην μνήμη του αγωνιστή της ζωής, ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΡΟΝΤΖΟ. Οι δρομείς – περιπατητές ξεκίνησαν ώρα 9.10πμ από τον πεζόδρομο Γιαννιτσών. Η εκκίνηση δόθηκε στην αψίδα εκκίνησης PELLA HALF MARATHON 2023 στην πλατεία ΕΠΟΝ. Οι δρομείς διέσχισαν όλο το κέντρο της πόλης, Βενιζέλου – πλατεία Γκόνου Γιώτα- Χατζηδημητρίου και συνέχισαν στον ιστορικό λόφο «Φιλίππειο». Διέσχισαν τους δρόμους με τις οικίες Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής, συνάντησαν τον ιστορικό ναό της Μητρόπολης (19ος αιώνας) και μετά το μνημείο της Μάχης των Γιαννιτσών, μέσω της οδού Κολοκοτρώνη φθάνουν στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών. Στην συνέχεια πέρασαν από τον Ομαδικό Τάφο όπου υπήρχε η φιλαρμονική του Δήμου Πέλλας και μέσω της Χατζηδημητρίου – πλατείας Γκόνου Γιώτα- Βενιζέλου τερμάτησαν στον πεζόδρομο, εκεί από όπου ξεκίνησαν. 

Οι περισσότεροι αθλητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την νέα διαδρομή και σίγουρα θα συμμετέχουν ξανά!

Δείτε και πάρτε μια μικρή ιδέα για το τι έγινε στον Δρόμο Θυσίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ