close search results icon

Δρόμος Θυσίας 2023: Ο Δήμαρχος Πέλλας παρουσιάζει το μετάλλιο του 10ου PELLA HALF MARATHON

Δρόμος Θυσίας 2023: Ο Δήμαρχος Πέλλας παρουσιάζει το μετάλλιο του 10ου PELLA HALF MARATHON

Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, παρουσιάζει το μετάλλιο του 10ου Ημιμαραθωνίου - PELLA HALF MARATHON εμπνευσμένο από ψηφιδωτό δάπεδο Ελληνιστικής οικίας της Πέλλας, με θέμα το Κυνήγι του λιονταριού. Χρονολογείται στο 325-300 π.Χ. και εικάζεται ότι η παράσταση παραπέμπει σε μία ιστορία διάσωσης του Αλέξανδρου από τον στρατηγό και φίλο του Κρατερό, κατά τη διάρκεια κυνηγιού.

Πρόκειται για ένα τρίπτυχο του οποίου η πρώτη εικόνα, θα δοθεί φέτος, η δεύτερη του Λέοντα και η τρίτη θα δοθούν στις διοργανώσεις 2024 και 2025, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες σταδιακά να συνθέσουν την παράσταση.

metalia2.jpg

Το τρίπτυχο που αποτελεί πρόταση της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών, δώρισε στον Δήμαρχο Πέλλας, ο πρόεδρος της Ο.Μ.Γ. Νίκος Τομπουλίδης, με τους υπεύθυνους της οργανωτικής επιτροπής Γιώργο Γρηγοριάδη και Δώρα Συλλέκτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δρόμος Θυσίας τέθηκε για άλλη μια χρονιά υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας και εντάχθηκε στο αθλητικό καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, πιστοποιώντας το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε το Σάββατο 23/9 ώρα 6μμ-9μμ, όλοι κάνουμε εγγραφές στον πεζόδρομο Γιαννιτσών και την Κυριακή 24/9, όλοι τρέχουμε!!

prosklhsh-dromos-thysias-02.jpg


Να είμαστε όλοι εκεί. Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ