close search results icon

Δύο κρίσιμες αποφάσεις για τα πρώτα έξοδα της επιχείρησης

Δύο κρίσιμες αποφάσεις για τα πρώτα έξοδα της επιχείρησης

Η εξέλιξη, η εξάπλωση και η αμετάκλητη εγκαθίδρυση μιας οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας, κρύβει μέσα της ως απώτερο αλλά πολύ βασικό στόχο, τη μεγιστοποίηση των κερδών ταυτόχρονα με την ελάχιστη προσωπική κόπωση, σε όσο βαθμό αυτό είναι επιτρεπτό .

Στήνοντας κανείς την επιχειρηματική του έδρα, καλείται να αντιμετωπίσει και να ανταπεξέλθει επιτυχώς σε κάποια αναπόφευκτα έξοδα, που δεδομένου του όγκου τους, η μέγιστη δυνατή μείωση τους μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο εναρκτήριο κεφάλαιο.

Μία σημαντική παράμετρος λοιπόν, είναι αυτή της τήρησης ή μάλλον ανταπόκρισης της επιχείρησης σε διατάξεις σχετιζόμενες με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, και η άμεση εφαρμογή πρακτικών για την ελαχιστοποίησή του. Αυτό, σε συνδυασμό με όσα αναφέρθηκαν ανωτέρω, μας οδηγεί στο σημείο να φέρουμε στο προσκήνιο και να τονίσουμε τη σπουδαιότητα, του βιοκλιματικού σχεδιασμού, επεξηγώντας στη συνέχεια τι ακριβώς αυτός περιλαμβάνει, αλλά κυρίως γιατί είναι τόσο σημαντικός για την αύξηση των κερδών.

Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός μιας οικοδομικής κατασκευής, ή έστω ενός συγκεκριμένος εσωτερικού χώρου αυτής, έρχεται με ένα σύνολο συγκεκριμένων προδιαγραφών, που μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα έξοδα μιας επιχείρησης, τόσο στο σημείο 0 αυτής και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό για τη θεμελίωσή της, όσο και καθ’όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της.

Πιο συγκεκριμένα, εστιάζει στη διαμόρφωση του χώρου με τρόπο τέτοιο ώστε να γίνεται πλήρης εκμετάλλευση των φυσικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (πχ. ηλιακή) με τέτοιο τρόπο που να περιορίζεται η ανάγκη χρήσης τεχνητών μέσων για την άνετη διαβίωση σε αυτήν (φωτισμός, θέρμανση - ψύξη) και την εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων που εξυπηρετούν αυτό το σκοπό (έξυπνος θερμοστάτης). Επηρεάζεται με αυτό τον τρόπο και το αντίκτυπο στο περιβάλλον από τις εκπομπές των μέσων αυτών, ενώ σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, η συμμόρφωση κατά τις ευρωπαϊκές ή εθνικές διατάξεις που αφορούν τη φιλικότητα προς τον πλανήτη, μειώνει τις πιθανότητες επιβολής κοστοβόρων προστίμων.

Η επιζητούμενη διαμόρφωση, μπορεί να επέλθει με αναπροσαρμογές σε υπάρχουσες κατασκευές, όσο αυτό καθίσταται δυνατόν και ασφαλές, αλλά κατά κύριο λόγο κατά το στάδιο ανέγερσης μιας νέας κατασκευής, ενώ διάφορα στάδια αυτή της διαδικασίας επηρεάζουν επίσης την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Οι βιομηχανικές μεταλλικές κατασκευές από την Βουτσαδάκης ΑΒΕΤΕ, δηλαδή ο σχεδιασμός από τεχνικά γραφεία εξειδικευμένα στη χρήση του χάλυβα ως πρώτη δομική ύλη, παίζουν ρόλο κλειδί. Αυτό συμβαίνει γιατί πρόκειται για ένα υλικό που καθορίζει κατακόρυφα στην έκταση του χρόνου των εργασιών στο πεδίο λόγω της φύσης του, δηλαδή την προκατασκευή και συναρμολόγηση των επιμέρους μεταλλικών μελών, ενώ οι ιδιότητές του προσφέρουν πολύ περισσότερη ευχέρεια εν συγκρίσει με άλλα υλικά για την ενσωμάτωση των καινοτόμων πρακτικών για την επιθυμητή μέγιστη εκμετάλλευση του φυσικού φωτός και προστασία από αυτό, ανά την εποχή.

Σε δεύτερη φάση, όταν η χρήση άλλων μορφών ενέργειας είναι αναπόφευκτη για την τροφοδότηση μηχανημάτων και εξοπλισμών, η λήψη της απόφασης για την παρεχόμενη μορφή της είναι άκρως σημαντική. Ηλεκτρικό NRG ρεύμα για επιχειρήσεις στο revmaenergy.store, φυσικό αέριο, ή συνδυασμός αυτών, μετά από την αντίστοιχη έρευνα αγοράς, δεδομένης της κατάργησης του μονοπώλιου, μπορούν να έχουν πολύ πιο δραστικά αποτελέσματα στην ισορροπία εσόδων - εξόδων από όσο φαντάζεστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ