ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων
Για συνολικά 170.000 άτομα.

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου, η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης, με έμφαση σε δεξιότητες ψηφιακές, πράσινες και οικονομικού εγγραμματισμού για συνολικά 170.000 ανέργους και εργαζόμενους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΥΠΑ η πλατφόρμα αφορά την υποβολή αιτήσεων από ωφελούμενους άνεργους και εργαζόμενους, παρόχους κατάρτισης και παρόχους πιστοποίησης.
Σημειώνεται ότι τα προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης θα υλοποιηθούν με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης (training voucher) και θα αφορούν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 150 ώρες.
Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης.
πηγή: efsyn.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ-Τι απαντούν οι πολίτες για Τσίπρα
17 Σεπτεμβρίου 2025 -
Νέα Πέλλα: Και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι...ωραία!
17 Σεπτεμβρίου 2025 -
Κίτρινο ταξίδι από την Έδεσσα στο Αγρίνιο – Οι φίλοι του Άρη πανηγύρισαν τη νίκη
17 Σεπτεμβρίου 2025 -
Θρίαμβος του Λεβαδειακού απέναντι στον ΠΑΟΚ
17 Σεπτεμβρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ