close search results icon

Ε.Ν.Ι.Πέλλας: "Στηρίζουμε τον αγώνα επιβίωσης των αγροτών"

"Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τίποτα δεν θα χαριστεί σε υγειονομικούς και αγροτοκτηνοτρόφους". 

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των αγροτών και κτηνοτρόφων του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ» Πέλλας, που με ομόφωνη απόφαση τους βγαίνουν στις 2 Δεκέμβρη στον δρόμο του αγώνα στον κόμβο Γυψοχωρίου, αλλά και στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στον δίκαιο αγώνα των αγροτών. κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων της περιοχής μας που παλεύουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, που από τη μια υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων και των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων στην αγροτική παραγωγή και στα τρόφιμα, και από την άλλη εξοντώνει τους μικρομεσαίους παραγωγούς.

Η εφαρμοζόμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), οι εξευτελιστικές τιμές παραγωγού, οι απώλειες ζωικού κεφαλαίου από τις ζωονόσους (ευλογιά, πανώλη) χωρίς ανάλογες της καταστροφής αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, το νέο κυβερνητικό σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι ληστρικές τραπεζικές πιέσεις και η συστηματική υποβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο συνθέτουν ένα εκρηκτικό πλαίσιο που οδηγεί τους παραγωγούς στον δρόμο του αγώνα καθώς κρίνεται πλέον η ίδια η επιβίωσης τους.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινά προβλήματα, έχουμε κοινό αντίπαλο. Είναι η αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν, διαχρονικά, όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν, που εξαθλιώνει τον αγρότη και τον υγειονομικό, με αποτέλεσμα το εισόδημα μας να μην φτάνει για μια αξιοπρεπή ζωή. Η ακρίβεια, η φοροληστεία, τα δυσβάστακτα δάνεια που πασχίζουμε να πληρώσουμε για την κατοικία, για την παραγωγή, η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας, που υποχρεώνει την λαϊκή οικογένεια να πληρώνει όλο και περισσότερα όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Κοινοί και οι αγώνες μας, στα μπλόκα της αγροτιάς στις πύλες των νοσοκομείων, στις παλλαϊκές κινητοποιήσεις για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τίποτα δεν θα χαριστεί σε υγειονομικούς και αγροτοκτηνοτρόφους. Η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας θα επιβληθεί μόνο μέσα από τον δρόμο του αγώνα μας.

Το γνωρίζει αυτό πολύ καλά και η κυβέρνηση. Γι’ αυτό και διέταξε τις κρατικές δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν εχθές απροκάλυπτα και με σφοδρότητα τους αγρότες και κτηνοτρόφους που διαδήλωναν στον κόμβο της Νίκαιας στη Θεσσαλία, όπως έκανε πριν λίγες εβδομάδες και στο νοσοκομείο Αττικόν, κτυπώντας και εκεί υγειονομικούς και ασθενείς που διαδήλωναν.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καταδικάζει κάθε προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης, κάθε επίθεση απέναντι σε ανθρώπους που διεκδικούν το δίκιο τους.

Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και γκλοπς και τις συλλήψεις διαδηλωτών αγροτών και κτηνοτρόφων στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Είναι απαράδεκτο να διώκονται σαν κοινοί εγκληματίες βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι που αγωνίζονται για την επιβίωση τους, κόντρα στην πολιτική που τους ξεκληρίζει. Είναι πρόκληση να συγκαλύπτει η κυβέρνηση την εγκληματική δραστηριότητα των «ημετέρων», των κάθε λογής «φραπέδων» και «χασάπηδων» και την ίδια ώρα να συλλαμβάνει τους ανθρώπους του μόχθου!
Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων και να προχωρήσει σε:

  • Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων σε όλους τους παγετόπληκτους παραγωγούς, με συμψηφισμό των εισφορών υπέρ ΕΛΓΑ για το 2025, καθώς και σε όλους τους κτηνοτρόφους που θανατώθηκαν τα κοπάδια τους λόγω ευλογιάς. Ειδική μέριμνα για τα αγροκτήματα που προσβλήθηκαν από την παραμόρφωση των πυρηνόκαρπων.
  • Αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος εξαιτίας των χαμηλών τιμών σε βαμβάκι, συμπύρηνο ροδάκινο, καθώς και σε καλαμπόκι, τριφύλλια-μηδική και σιτάρι εξαιτίας της ευλογιάς.
  • Μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής όπως αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα 7 λεπτά/Kwh.
  • Εγγυημένες τιμές στα προϊόντα μας για την επιβίωσή μας και προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που να καλύπτει όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Δωρεάν και άμεσος εμβολιασμός κατά της ευλογιάς όλων των κοπαδιών.
  • Σύνδεση της επιδότησης με την γεωργική παραγωγή και το κτηνοτροφικό κεφάλαιο. Άμεση απόδοση όλων των ενισχύσεων στους δικαιούχους. Κατάργηση του αίσχους των ΚΥΔ - Οι δηλώσεις ΟΣΔΕ να γίνονται δωρεάν από τις κρατικές υπηρεσίες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αποστολίδης Χαράλαμπος


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χαμαλίδης Ιωάννης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ